چگونه یک فریلنسر باشیم؟ برای اینکه فریلنسر حرفه ای باشیم چه شاخص هایی باید داشته باشیم.قانون و قاعده ها و همچنین حق و حقوق شما در فریلنسینگ به چه صورت است؟ در این مقاله با شما کاربران به سراغ فریلنسر ها و فریلنسینگ خواهیم رفت تا ببینیم برای موفقیت در فریلنسینگ چه باید کرد.

قبل تر در هاو کن یو در رابطه با فریلنسینگ و اینکه چگونه فریلنسر شویم صحبت کردیم. به شما گفتیم که فریلنسینگ چیست و چگونه می توانید از راه فریلنسینگ کسب درآمد کنید و حال بهترین توصیه شما برای تبدیل شدن به یک فریلنسر تمام وقت و حرفه ای.

چگونه فریلنسر شویم؟

به عبارت دیگر، بسیاری از مردم به دنبال دستورالعمل هایی  برای موفق بودن در ضمینه کار برای خود (فریلنسر شدن)  هستند.

شاید این جمله ناامیدتان کند، اما لازم است تا بدانید که ممکن است همیشه برای همه افراد یک روش و یا یک دستورالعمل خاص برای ایجاد یک تجارت آزاد و کسب و کار مستقل، کارساز نباشد.

با این حال،  صرف نظر از این که  چه کاری انجام می دهید چه طراحی گرافیک باشد و چه توسعه دهنده وب و چه نویسندگی،  برخی از راه ها و اصول های از قبل آزمایش شده در این زمینه وجود دارند که باید به عنوان مثال هایی برای شروع کار آزاد بدانها اشاره کرد.

ما در این مقاله از هاو کن یو قصد داریم  تا برخی از این اصول را با شما به اشتراک بگذاریم  و امیدوارم که به عنوان یادآوری هایی به موقع به دردتان خورده و باعث ایجاد پیشرفت در کسب و کارتان شوند. پس بدون مقدمه بیشتر، سراغ نکاتی اساسی و لازم  در این ضمینه می رویم.

در هر پروژه از یک قرارداد  استفاده کنید

اگر  به تازگی شروع به یادگیری چگونه آزاد کار کردن برای خود کرده اید، اجازه دهید تا به شما کمک کنیم تا از یکی از رایج ترین اشتباهاتی که معمولا پیش می آید و شما با ان رو به رو می شوید را با شما مرور کنیم و از آن اجتناب کنید.

برای هر پروژه از یک قرارداد استفاده کنید، اما لزومی ندارد که در ابتدا با پیدا کردن کاملترین قرار داد  خودتان را حسابی  درگیر کنید. با یک قرارداد از قبل آماده شده شروع کنید. بعد از گذشتن اندکی از زمان شروع کارتان خودتان یاد می گیرید که رفته رفته قراردادتان را کامل تر کنید.

بسیاری از صاحبین کار خود را بسیار درگیر جزییات ریز موجود در قرارداد می کنند و سرانجام  این کار می تواند منجر به هدر رفتن زمانی برایتان باشد که می توانستید طی آن زمان برای خودتان پول بسازید.

تمام چیزی که برای شروع احتیاج دارید، قراردادی است که مسایل کلی را پوشش دهد و  در عین حال برخی مسایل مهمی  که خودتان و مشتریتان لازم میبنید تا بر سرشان توافق کنید را نیز دربرگیرد.

در ساده ترین حالت، بند های قرارداد شما باید شامل موارد زیر باشد:

  • کارهایی که شما تولید می کنید اورجینال هستند و کپی کار دیگران نیستند
  • اطلاعات خصوصی مشتری محرمانه می مانند
  • شرایط پرداخت (در طی انجام کار، چه مقدار پول به شما پرداخته می شود)
  • هنگامی که مشتری کار تکمیل شده را از شما تحویل می گیرد، مسئولیت کامل  هر فرایندی که قرار است در آن  از کار شما  استفاده شود با اوست. (مثلا چیزهایی  از قبیل پرینت گرفتن، قرار دادن لوگو برای استفاده و غیره)
  • شما و مشتری حق دارید تا به خدمات خود خاتمه دهید، و این چیزیست که شامل حال هر دو طرفتان می شود
  • قرار دادن برخی شرایط اساسی در هر پروژه ، می تواند به حفاظت از شما کمک کند، اما مهمترین فایده آن این است که مشتری را نسبت به نحوه کاری و روال کاری شما آگاه می سازد.
  • هنگامی که قراردادتان را تنظیم کردید، مشتری شما می تواند به صورت فیزیکی از آن چاپ بگیرد ، آن را امضا کند  و یا اصلا آن را برگردانده و یا امضای دیجیتالی کند.
  • اگر همه چیز  به خوبی پیش رود و پول زیادی از یک پروژه به دست آورید، بعد از  آن نیاز است که یک قرارداد قانونی و حرفه ای که صرفا مختص ضمینه فعالت شما باشد برای خود تنظیم کنید.

همیشه پیش پرداخت بگیرید

یکی از بزرگترین مشکلاتی که شاید در رابطه با کار برای خودتان ( یا فریلنسر شدن)  به گوشتان رسیده باشد این است که مشتری  ها معمولا به موقع پرداخت نمی کنند و یا در زمان پرداخت دبه می کنندو روال مالی ان گونه که باید و شاید پیش نمی رود.

برای این که  هیچ وقت با این مشکل بر نخورید، لازم است تا برای جلوگیری از آن  در آغاز شروع یک پروژه، یک فرآیند ساده را دنبال کنید.

در 100% مواقع باید برای تضمین پرداخت یک پروژه  باید از مشتریتان درخواست  پیش پرداخت کنید. مثلا  شما کاربران هاو کن یو می توانید قبل از شروع کارهای پروژه نصف مبلغ را از مشتری بخواهید. برای این کار می توانید این  مساله را در صحبت های اولیه به مشتریتان اطلاع داده و در قراردادتان نیز ذکر نمایید.

ممکن است که مشتری شما قبلا با سرویسهایی همچون خدمات شما قراردادی نبسته باشد، اما به هر حال روش پیش پرداخت باعث گارانتی پرداخت شما می شود.  پس برای او شفاف سازی  کنید که این روش تضمینی برای هر دو طرف است و بدون انجام این کار پروژه  را شروع نخواهید کرد. اگر مشتریتان باز هم این روش را نپذیرفت، کنار بکشید. احتمالا این مشتری، مشتری مناسبی برای شما نمی باشد. بعد از این که  قرارداد امضا شد و پیش پرداختتان پرداخته شد، حال نوبت به شروع انجام کار از جانب شما است.

سپس قبل از ارائه هر کدام یک از فایل های نهایی و  کارآمد، 50% مابقی حق الزحمه تان را از مشتریان بخواهید. با این روش مشتری به رایگان صاحب کار شما نمی شود، پروژه را کنسل نمی کند و یا فرار نمی کند.

پس قبل از این که حق الزحمه تان به صورت کامل و  به حسابتان منتقل نشده باشد، هیچ کدام از فایل های اصلی و یا طرح های گرافیکیتان را با رزولوشن بالا  برای مشتری نفرستید.

با قرار دادن این اقدامات ساده در فرایند کاری  خود، می توانید تضمینی برای خود بسازید که هرگز مورد سو استفاده قرار نگیرید.

به عنوان یک فریلنسر از این که “نه” بگویید نترسید

نه گفتن سخت است آن هم برای یک فریلنسر. قطعا شما فرد سخاوتمندی هستید و دوست دارید زمانی که فردی با شما کار می کند و یا مشتری شما است، احساس خوشحالی و رضایت داشته باشد و قصد ندارید تا کسی را نا امید کنید و به دیگران پیشنهاد می کنید که به هر طریقی که می توانید کمکشان کنید. مطمئنا در این شرایط  حواستان به این نیست که با این روش چه بار سنگین و پرمسئولیتی را بر روی دوش خود می گذارید.

اهمیتی ندارد که چه کار می کنید، قطعا همیشه کسی وجود خواهد داشت که شما او را ناامید یا ناراحت کرده باشید. چه آن فرد مشتری ای باشد که به دلیل این که وسط پروژه بخشی از کار را به او تحویل نمی دهید و چه آن فرد عضوی از خانواده تان باشد که به دلیل این که ساعت های طولانی مشغول کار هستید از شما ناراحت است و چه آن فرد خودتان باشید که که به خاطر استرسی که بابت کاری که انتخاب کرده اید دچار شده اید، ناراحت و متشوش هست!

بنابراین باید در رد کردن و نپذیرفتن کارهایی که مسئولیت شما نیست و فایده ای هم برایتان ندارد، راحت باشید.

برای کمک به تعیین این که آیا باید  یک پروژه را  اتخاذ کنید یا خیر  این سؤالات را از خود بپرسید:

  • آیا در کارهایی که برای این مشتری نیاز است تخصص لازم دارم؟
  • چرا من این پروژه را می گیرم؟ آیا این پروژه  تعهدیست که باید آن را بپذیرم؟
  • چرا این پروژه را به وظایفم اضافه می کنم؟

بدترین چیز در مورد به عهده گرفتن همه چیزهایی که سر راهتان سبز می شوند این است که ممکن است ظرفیت و توانتان پر شود، اما در واقع با تعهدات و الزامات غیر ضروری و لازم!

شما دچار استرس  و اضطراب  می شوید و بدترین قسمت این است که: دیگر هیچ ظرفیتی برای پذیرفتن و گرفتن شانس های طلایی و مفید برایتان نخواهد ماند.

قطعا اگر به مشتریان به درد نخورتان نه نگویید، قادر نخواهید بود تا به مشتریان ایده آلتان بله بگویید.

دفعه بعدی که پروژه ای به شما به عنوان یک فریلنسر پیشنهاد شد، فقط با جواب بله پاسخ ندهید: واقعا فرصتتان را در نظر بگیرید و  سوالات ذکر شده در بالا را نیز از خود بپرسید و با تصمیمی آگاهانه برای آینده و خوشبختیتان  رو به جلو ادامه دهید.

بر روی کسب و کار خود تمرکز کنید

اگر تا الان به دقت نوشته های ذکر شده در بالا را مطالعه کرده باشید، حتما متوجه شده اید که بارها بر روی تمرکز بر روی بیزنستان و اهمیت آن تاکید شده است.

در واقع بیان این بخش از مقاله بدین دلیل است که همیشه  به طور منظم از کارآفرینان شنیده می شود که در کسب و کار خود مانده و گیر کرده اند. آن ها قادر به پیدا کردن کار کافی برای خود نیستند و در حال تقلا برای این هستند که اسمشان را به گوش دیگران برسانند.

  • با تمرکز بر روی  هویت برندتان  و نوع پروژه هایی که می گیرید، همه چیز برایتان آسان تر خواهد شد: از بازاریابی کارتان گرفته تا رسیدن به نرخ ها بالاتر و یا دلیوری محصولتان.
  • یک یا دو سرویسی را که در آنها تخصص دارید را انتخاب کرده و فقط کارهایی را که در آن دسته ها قرار دارد، بپذیرید و کارهای دیگر را نپذیرید.
  • پس از تصمیم گیری در مورد سرویسی  که در حال حاضر در آن تخصص دارید، مطمئن شوید که یک  نام تجاری شخصی (اسم برند) برای سرویستان انتخاب کنید.
  • اگر وبسایتی دارید از کلمات و عبارات کلیدی مرتبط با سرویستان که نشان دهنده نوع کار شما هستند استفاده کنید و شروع به تولید محتوای مرتبط با سرویستان کنید تا تخصتان را اثبات کرده و نشان دهید.

همه این موارد در واقع راه های فرعی بازاریابی هستند که به نوبه خود سبب  بالا رفتن ترافیک  سایتتان و اخذ پروژه های آزاد و جدید برایتان میشود.

فقط آن کاری که قرار است انجام دهید را در رزومه تان بزارید

این بخش از مقاله با بخش قبلی که موضوع آن تمرکز بر روی کارتان بود، رابطه نزدیکی دارد و  موضوعیست که ارزش صحبت کردن بر روی آن را دارد.

بسیاری از افراد به اشتباه رزومه خود را با نمونه کارهایی که  نشان دهنده این هستند که آنها چه  مهارت های لازمی در طراحی را دارند، پر میکنند.

اما بیشتر اوقات این حجم از کارها، باعث گیج شدن مخاطب شده و تاثیر بدی بر روی رزومه تان دارد.

قطعا بع عنوان یک فریلنسر باید بین نمونه رزومه بیزنسیتان  و نمونه رزومه ای که در دوران دانشگاه داشته اید تفاوتی باشد: رزومه کاری شما باید فقط شامل کارهایی باشد که در آنها تخصص دارید و قصد دارید و می خواهید از طریق سفارش مشتریتان آن کار را قبول کنید.

این کارها می توانند شامل  کارهای مشتریان سابق و یا نمونه کارهای شخصی خودتان باشند.

آیا تا به حال شنیده اید که کسی بگوید: “برای کاری که میخواهید آماده شوید، نه برای کاری که الان دارید.”

خوب زمانی که صحبت از رزومه تان می شود، قصد دارید تا کارهایی از خودتان را نشان دهید که با کاری که می خواهید آن را کسب کنید مرتبط باشند، نه لزوما پروژه هایی که الان در  دست انجام دارید و مشغول کار رویشان هستید.

بیایید تصور کنیم که مثلا تخصص شما طراحی لوگو است:

اگر این همان چیزیست که می خواهید تواناییتان در انجام آن را به دیگران نشان داده و خودتان را برای انجام آن بدانها معرفی کنید، فقط پروژه هایی را که مربوط به طراحی لوگو است را به مشتریتان نشان دهید.

این اتفاق باعث جذب مشتری شده و به مشتریان بالقوه کمک می کند تا  بین شما  و سایر طراحانی که رزومه شان بسیار قر و قاطی و با موضوعات مختلف است، تصمیم به انتخاب شما بگیرند.

با مشتریتان با شفافیت صحبت کنید

به عنوان کسی که برای خود کار می کند،  کسب و کار شما  آن چیزیست که تمام و کمال آن را اجرا می کنید و آن چیزیست که باید از بابت آن به خود مفتخر باشید، پس سعی در پنهان کردن آن پشت یک نمای خارجی نداشته باشید. نام و ظاهر بیزینستان باشید. به خاطر  این که بیزینس شما به معنی خود شما است.

از دیدگاه یک مشتری اگر قرار باشد شما سرویسی را به او ارایه دهید، او دوست دارد  تا بداند که پولش را به چه  شخصی خواهد داد. پس مطمئن شوید که هویتتان به برندتان بخورد و بالعکس. می توانید همانطور که دوست دارید به برندتان شکل دهید، اما لازم است تا بدانید که نکته مهم شخصیت خود شما است.

همچنین زمانی که یک مشتری به کار با شما علاقه مند می شود، در گفت و گو با او شفاف باشید. به عنوان مثال اگر فقط بعضی اوقات برای خود کار می کنید، آن را به مشتری اطلاع دهید. در غیر اینصورت، ممکن است شرایط جوری رقم بخورد که انتظارات مشتری با زمان شما میزان نباشد و در نتیجه ناسازگاری هایی بین شما و او رخ بدهد.

اگر قرار بر این است که سایرین شما را استخدام کنند، درباره این که روند کاری شما چگونه است برای آن ها توضیح دهید. علاقه خود را به آن ها و به کسب و کارشان نشان دهید و سپس مرحله به مرحله وظایفی که آن ها از شما انتظار دارند را  طبقه بندی کنید.

شفاف سازی یک ضعف نیست، بلکه باعث ایجاد اعتماد و اطمینان می شود و می تواند دقیقا همان چیزی باشد که  معامله را در یک پروژه پیشنهادی مهر و موم می کند.

بنویسید و بنویسید و بنویسید

این مهمترین نکته ای است که برای ارتقا دادن  کارتان به سطح بعدی می توانیم با شما به اشتراک بگذاریم و این نکته “نوشتن” است. اگر فکر می کنید که نویسنده خوبی نیستید، هیچ مساله ای نیست. نوشتن مانند درگاهیست که میتواند نام شما را به گوش دیگران برساند و باعث شود که مشتریان شما را پیدا کنند و به عنوان یک فریلنسر باعث رشد شخص شما و کسب و کار شما میشود.

اگر نویسنده خوبی نیستید، لازم است تا بدانید که با تمرین کردن در این کار بهتر و بهتر از قبل خواهید شد. گاهی علت انجام تمام کارهایی که آن ها را انجام دهید، همین نوشتن است. هر کاری که انجام می دهید، اعم از پست گذاشتن در سایت و یا وبلاگتان یا در  یک خبرنامه یا نوشتن  یک کتاب و یا تهیه  یک ویدیو و  یا ارسال یک ایمیل به یک مشتری، همه این موارد  با نوشتن شروع می شوند.

بر روی زمان حال تمرکز کنید

زمانی که به دنبال تحقق هدف نهاییتان هستید، برای این که دچار لغزش نشوید، به پاهایتان نگاه کنید. شما این که دوست دارید یک روز کجا باشید را خوب می دانید، پس تمرکز کنید که اکنون برای رسیدن به آن نقطه چه کاری از دستتان بر میآید

بسیاری از فریلنسرها به موفقیت سایر افرادی که آرزو داشتند در جایگاه آن ها بودند، غبطه می خورند. اگر آرزو دارید که یک ضمینه قابل اعتماد برای  جذب مشتریانتان بسازید، و یا محصولی که  باعث افزایش درآمد شما شود را تولید کنید و یا اگر دوست ندارید تا برای گذراندن معیشتتان فقط به یک مشتری اعتماد کنید، از خود بپرسید که برای تحقق این اهداف، امروز چه کاری کرده اید؟

یک لیست کاری روزانه متشکل از  کارهای کوچکی که می توانید به سادگی آنها را تا پایان روز به اتمام برسانید، برای خود بسازید.

پیشرفت پیشرفت است. زمانی که این لیست های روزانه را تهیه کردید کم کم آن ها را مرحله به مرحله و دراز مدت کرده و برای اهداف دراز مدتتان نیز از این قبیل لیست ها تهیه کنید. با این روش می توانید مطمئن باشید که خیلی زودتر به هدفتان خواهید رسید.

اعداد و ارقامتان  را بدانید

 

بسیار از فریلنسرها، مانند پیمان کاران با خود رفتار می کنند، در صورتی که باید خودشان را به صورت یک کسب و کار کوچک ببینند.

فقط به خاطر این که در منزل کار می کنید، این بدین معنا نیست که شما صاحب و کسب و کار نیستید و یک مالک بیزنیس خوب، باید اعداد و ارقام مرتبط با کارش را بداند.

چیزهای مثل:

  • درآمد حاصل از کسب و کارتان ( در هر ماه چقدر باید برای  گذراندن زندگیتان بپردازید؟)
  • ترافیک سایتتان ( مخاطبینتان از کجا آمده اند؟ محبوب ترین محتوای سایتتان چه بوده است؟)
  • نرخ تغییر لینک ها و تعاملات محتوا ( کدام یک از call to action های سایت بیشتر جواب داده اند و چه صفحاتی از سایت هیچ بازدیدی نداشته اند و لازم است تا حذف شوند.)
  • مقدار زمانی که  صرف نوع خاصی از فعالیت های تجاریتان می کنید (و چقدر زمان  برای آن تخمین میزنید و چند ساعت بدان اضافه میکنید .)

دانستن این اعداد  بخش هایی که برایتان کار می کنند و مناسب هستند و جاهایی که نیاز به بهبود دارند را برایتان شفاف سازی میکند.

به عنوان مثال:

به درآمد ماهیانه خود نگاه کنید.

پیدا کنید که درآمد حاصل از بیزنستان از کجا حاصل می شود. (از چه مشتری هایی، چه مدل پروژه هایی، کدام درآمد خارج از برنامه ای) و سپس تمرکزتان را بر روی جاهایی که نتیجه بیشتری به شما داده اند بگذارید.

اگر به طور پیوسته  در ماه در ازای  فروش محصولاتتان  6 میلیون تومان درآمد دارید، از این به بعد محصولات بیشتری برای فروش تولید کنید.

ببینید که بیشتیرین ترافیک سایتتان از چه سایت هایی است و چه نوعی از محتوا بیشترین محبوبیت را دارد، سپس آن را بیشتر کنید.

مثالی دیگر: اگر از گذاشتن یک  پست میهمان (  آماده کردن یک نوشته یا مطلب برای یک سایت پربازدیدو در ازای آن  قرار دادن بک لینک سایت خودتان در آن نوشته ) در سایتتان ترافیک بالایی به دست آوردید، این کار را ادامه داده و پست میهمان دیگری بگذارید.

در آمد خود را به دو دسته مالیات و پس انداز تقسیم کنید

اگر در مورد شروع  کار به صورت فریلنسیگ جدی هستید،  شروع به جدا کردن پس اندازتان از درآمدتان کنید. به عنوان مثال  به ازای هر تومانی که از  کسب و کارتان به دست می آورید، تقسمیم بندیتان را به روش زیر انجام دهید:

  • 12٪ برای کسب و کارتان (برای هزینه های مربوط به کسب و کار)
    16٪ به مالیات های مرتبط با کارتان (این  روش  باعث می شود تا زمانی که موعود پرداخت مالیات کارتان میشود، در شرایط سختی قرار نگیرید که البته در ایران شرایط متفاوت است و به هزینه های دیگری می تواند اختصاص یابد.)
    12٪ برای صرفه جویی  های شخصی

می توانید آن چه که باقی می ماند را برای گذراندن مخارج زندگیتان، صرف کنید. لازم است تا بدانید که  اعداد و ارقامی که در چند خط بالاتر ذکر شدند یک راه کلی برای اداره و تقسیم امور مالی نیستند، بلکه  فقط یک مثال هستند.  چیزی که در اینجا  بسیار مهم است این است  تا بدانید که برای این که بعدا به مشکل نخورید  به ازای هر تومان از درآمدتان درصدی معین به ازای مالیات آن باید کنار گذاشته شود  این  دقیقا همان دلیلی است یک کارفرما زمان پرداخت حقوق ماهیانه تان، مقداری از آن را در ازای مالیات کنار میگذارد.

زمانی که نوبت به پرداخت مالیات می شود، برای پرداخت آن از پس اندازهایی  که از قبل  کنار گذاشته اید استفاده خواهید کرد. (پیشنهاد می شود تا هر سه ماه یک بار مالیاتتان را پرداخت کنید تا لازم نباشد آخر سال، مجبور به پرداخت یک رقم بزرگ شوید.)

نتیجه گیری: حال  که نکات بالا را مطالعه کرده اید ، لازم است تا به شمال کاربران هاو کن یو بگوییم که ده نکته بالا جزو بهترین راهنمایی های لازم برای فریلنسرهایی  که می خواهند پایه و اساس یک کسب و کار آزاد و پایدار و  پر رونق را برای خود بسازند، بودند.  قطعا مجبور نیستید که همه موارد ذکر شده  در بالا را  بپذیرید، اما اگر به دنبال بهترین نصحیت های لازم برای تبدیل شدن به یک فریلنسر حرفه ای  باشید، مجموعه بالا همه نکات لازم را در بر می گیرد. بعد از عملی کردن نکات بالا، می توانید شاهد رشد عظیمی در کسب و کارتان باشید.

آیا از نظر شما موارد ذکر شده در این مقاله  مفید بودند؟ آیا موردی از موارد بالا وجود داشت که در آن استثنایی برای خود داشته باشید؟