رسوباتی که در انتهای ظرف های مختلف از چای سازگرفته تا انواع کتری و سماور جمع می شوند همیشه دردسرزا هستند. هم از این نظر که باعث پاین آمادن کیفیت آب در حال جوش می شوند و مقداری آب را کدر می کنند و هم اینکه ظاهر نامناسبی به کتری یا چای ساز یا اصلا سماور شما می دهند. علت تشکیل این رسوبات هم مشخص و مربوط به آب است که استفاده می کنیم، املاح در کف ظرف ته نشین شده و پس از جوشیدن و تکرار این عمل در بلند مدت لایه ای ضخیم از رسوبات تشکیل می شود. امروز در هاو کن یو با سه روش برای از بین بردن این رسوبات در خدمت شما هستیم. همراه ما باشید.

تمامی ظروفی که در آن ها آب به جوش می آید از استیل گرفته تا روی و کریستال همگی با این مشکل روبه رو می شوند که هر چند مدت یکبار عملیات رسوب زدایی و جرم گیری بر روی آن ها باید انجام شود. اما در روش هایی که تا به حال شما به کار می گرفته اید ضمن اینکه آنچنان ثمر بخش نبوده شما به ظرف و ;تری خود هم آسیب و صدمه میرساندید ولی در روش های زیر تمامی این مشکلات را برطرف می کنیم. با چگونه می توانید همراه باشید.

روش اول: استفاده از سرکه 

وسایل و تجهیزات مورد نیاز :

  • سرکه سفید
  • آب
  • اسفنج
  • مایع ظرف شویی

مراحل:

۱) ظرف خود را مملو از سرکه و آب کنید:

ابتدا مقدار مساوی از سرکه سفید و آب را با یکدیگر مخلوط کرده و سپس داخل ظرف مورد نظر خود بریزید. برخی سرکه را به تنهایی پیشنهاد می کنند ولی در بسیاری دیگر از مقالات ترکیب این دو را توصیه کرده اند.

photo_2016-05-07_14-51-10

۲) ترکیب را داخل ظرف به جوش بیاورید:

حال  ترکیب سرکه و آب را که داخل ظرف مورد نظر ریخته اید به جوش بیاورید و درواقع ظرف را بر روی شعله بگذارید و یا اگر برقی است آن روشن کنید و اجازه دهید برای مدتی این ترکیب به همان صورت داخل آن ظرف بجوشد. مدت زمان بستگی به حجم جرم و البته نوع ظرف شما دارد.

photo_2016-05-07_14-51-16

۳) بشویید و آبکشی کنید:

پس از جوشیدن این محلول توصیه می شود برای ساعت ها آب و سرکه را به همان صورت داخل ظرف رها کنید تا کم کم جرم های باقی مانده جذب آب شوند و از هم باز شوند و لی اگر همه ی جرم ها جدا شده اند می توانید بلافاصله با یک اسفنج و مایع ظرف شویی شروع به شستن و تمیز کردن ظرف مورد نظر کنید تا تاثیر آن را مشاهده کنید که چگونه سرکه باعث برق افتادن داخل ظرف می شود.

photo_2016-05-07_14-51-13

روش دوم: استفاده از جوش شیرین

وسایل و مواد مورد نیاز:

  • جوش شیرین
  • آب
  • اسفنج
  • مایع ظرف شویی

مراحل:

این روش دقیقا شبیه به روش اول است تنها در اینجا سرکه جای خود را به چوش شیرین داده استو پس همان مراحل بالا را میبایست برای این روش تکرار کنید و هیچ فرقی با روش اول ندارد تنها شما میبایست از جوش شیرین به جای سرکه استفاده کنید. این روش هم تقریبا قدرت  رسوب زدایی قبل دارد. اگر با یکبار به نتیجه مطلوب نرسیدید این کار را تکرار کنید.

photo_2016-05-07_14-51-05

روش سوم: استفاده از لیمو ترش

مواد و وسایل مورد نیاز: 

  • لیمو ترش
  • آب
  • مایع ظرف شویی
  • اسفنج

در این روش هم  از ترکیب آب و لیمو ترش استفاده می کنیم و در واقع همان مراحل بالا را میبایست تکرار و فقط از لیمو به جای سرکه یا جوش شیرین می بایست استفاده کرد. پس همان مراحل بالا را با لیمو ترش انجام دهید. البته این روش برایبرق انداختن و از بین بردن لایه ای از جرم و گچ است شاید و شاید برای گچ و جرم ضخیم پاسخگو نباشد.  ترکیب سفارش شده هم ۵۰ میلی لیتر آب لیمو به همراه دو پیمانه کوچک یا فنجان آب. همچنین شما از خود قطعه های لیمو هم می توانید استفاده کنید.

photo_2016-05-07_14-51-18

روش های دیگر:

روش های دیگری هم برای از بین بردن گچ کتر ی توصیه شده است که همه آن ها را مختصر اشاره می کنیم و توضیحی می دهیم.

  1. می توانید کتری را بدون آب بر روی حرارت بگذارید و پس از مدتی آب سرد و یخ داخل آن بریزید تا جرم ها ترک برداشته و کنده شوند. در این روش مراقب حرارت دادن کتری بدونه آب باشید چرا که دردسر های زیادی دارد.
  2. در روش دیگر چند سیب زمینی رنده شده به مدت نیم ساعت با آب بجوشانید و بعد یک تکه زاج سفید کوبیده، به آن اضافه کنید و نیم ساعت دیگر بجوشانید.
  3. مقداری آب درون کتری بریزید آن را در مدت نصف روز در جایخی یخچال قرار دهید. پس از گذشت مدت مشخص آن را درآورده پس از خارج شدن یخ از آن کتری رسوب زدایی می شود.

هر گونه کپی برداری از مطالب این وبسایت بدونه لینک دادن و اسم “هاو کن یو ” خلاف مقررات است

و پیگرد قانونی خواهد داشت

منابع: wikihow ,  topcleaningsecrets