اشتباهات کارآفرینان گاها مهلک و جدی هستند. کارآفرینان در ابتدای کار خود متوجه اشتباهاتی می شوند که برخی از این اشتباهات مابین مدیران کسب و کار رایج است. در این مقاله به 6 اشتباه رایج کارآفرینان می پردازیم و روش هایی که مانع از ایجاد این مشکلات می شوند را به شما کاربران معرفی می کنیم. با ما همراه باشید.

راه اندازی کسب و کار ممکن است در ابتدا کار ساده ای به نظر برسد اما حقیقت چیز دیگری است. ساعت های طولانی باید روی کسب و کار فکر کرد و تلاش نمود. بسیاری از کارآفرینان چنان غرق در کار می شوند که وقت سر خاراندن ندارند؛ آنها شبانه روز بی وقفه بر روی ایده های خود تمرکز کرده و در حال تلاش هستند و از آنجا که وقت کمتری برای اندیشیدن دارند در حین کار اشتباهاتی را مرتکب می شوند که باعث از بین رفتن ثمره تلاش هایشان می شود.

به همین منظور در این مقاله در نظر گرفته ایم شما را با شش اشتباه عمده که کارآفرینان تازه کار مرتکب می شوند آشنا کرده و نحوه جلوگیری از آنها را با شما در میان بگذاریم.

عدم رعایت کپی رایت

در ایران این مشکل شاید کمتر از سایر کشور  پیگرد حقوقی داشته باشد و بتوان ان را پیگیری کرد ولی برای کارآفرینان و کسب و کار شان چه از لحاظ حقوقی و چه معنوی دردسر هایی را به وجود خواهد آورد.

مالکیت فکری مانند انواع دیگر مالکیت هاست. فکر و ایده را هم می توان مثل ماشین و پول به سرقت برد و به ناحق تصاحب کرد و از آن خود جازد. شاید بد نباشد بدانید در اکثر کشورهای متمدن و پیشرفته جهان، حتی استفاده از عکس شخصی، اثر هنری و نظایر این بدون اجازه صاحب عکس یا اثر می تواند هزاران دلار جریمه در پی داشته باشد.

شاید به صورت معمول عدم رعایت حق کپی رایت مشکل خاصی را برای شما به عنوان یک شخصیت حقیقی به وجود نیاورد ولی زمانی که شما یک کسب و کار راه می اندازید و به نحوی دارای شخصیت حقوقی می شود پیگیری سرقت ایده و … جدی تر می شود.

از سوی دیگر در مارکتینگ، جذب مشتری و کاربر ایده های تکراری و به سرقت رفته چندان با استقبال مواجه نمی شوند.

 

راه چاره: حتما قبل از اقدام یه استارت زدن کسب و کار در محیط های حقیقی و مجازی در رابطه با ایده و نحوه کار خود اطلاعاتی را جمع اوری کنید و مراقب باشید که از کپی برداری از ایده و کسب و کار دیگران جلوگیری کنید.

اگر می خواهید حتی از کسب و کار فرضا معتبری ( مثل عکس یا اثر هنری) خریداری کنید و فکر می کنید آن فروشنده کپی رایت آن عکس یا اثر هنری را در اختیار دارد، در حالی که ندارد، شما مسئول هستید. عکس های موجود در گوگل مشمول قانون کپی رایت می شود بنابراین اگر خواستید از آن عکس ها استفاده کنید باید از صاحب عکس اجازه بگیرید. اگر هم برند یا لوگوی کسب و کارتان را بی اجازه استفاده کردند می توانید از آنها شکایت کنید و غرامت بگیرید.

اغراق در مورد توانایی ها و …

دایره مهارت ها و دانش کارآفرینان معمولا وسیع است. عموما یک نفری نمی توان از پس تمام مسئولیت ها و کار های مدیریتی و اجرایی بر آمد. به علاوه، کارآفرینان دارای شخصیت هایی هستند  که با خود فکر می کنند می توانند از پس همه کارها بر آیند. ولی خب در واقعیت اینگونه نیست.

البته 80 درصد موارد حق با آنهاست می توان از کار های مختلف بر امد ولی کیفیت کار به مراتب نزول خواهد کرد.

وقتی می خواهید کسب و کاری راه اندازی کنید و پای آن بایستید باید با خود عهد کنید که: همه کار از دستت بر نمی آید و نباید هم بیاید. بلکه وقت و انرژی خود را باید به وظایفی اختصاص دهید که باید آنها را به عنوان مالک کسب و کار انجام دهید.

راه چاره: صادقانه، تمام نقاط قوت و ضعف خود را لیست کنید. سپس آن دسته از کارهایی که توان انجامش را ندارید برای برون سپاری آماده کنید. وقت طلاست. اگر خود را آچار فرانسه می دانید و در حین انجام کارها اشتباهات زیادی مرتکب شوید، باید بعدا کلی هزینه کنید تا آنها را بر طرف نمایید.

کمال طلبی و کمال گرایی

کارآفرینان کمال طلب هستند. آنها به خوب راضی نیستند و بهترین را می خواهند. آنها به دنبال بهترین راه حل ممکن هستند. آن ها به دنبال بهترین نیروی کار، بهترین تجهیزات و بهترین خروجی هستند. خب همه افراد به دنبال بهترین ها هستند اما همیشه محدودیت وجود دارد. محدودیت های مالی، مکانی، زمانی و….

بدانید که کمال طلبی قاتل کسب و کار است. فرد کمال طلب دست روی دست می گذارد تا بهترین کار انجام شود و با این کار وقت هدر می دهد. کمال طلبی را می توان فلج تحلیل نام نهاد: ترس فلج کننده از اتخاذ تصمیمات نادرست. البته مهم است که قبل از اتخاذ تصمیم تمام جوانب یک مساله و همه گزینه های گوناگون پیش رو کاملا بررسی شود. اما نباید بگذارید این موضوع سبب شود که در دام ” اگر فلان چیز اتفاق افتاد چه؟” اسیر شوید.

راه چاره: وظیفه خود را به نحو احسن انجام دهید. یک بازه زمانی برای تحقیق و سبک سنگین کردن مزایا و معایب گزینه های گوناگون اختصاص دهید – این بازه می تواند یک هفته یا دو روز باشد. سپس یک گزینه را انتخاب کنید و کارتان را انجام دهید.

بدانید که به جای کمال طلبی و بهترین ها باید با توجه به شرایط و امکاناتی که در اختیار دارید باید بهترین تصمیم را بگیرید. کمال طلبی باعث می شود که برخی را قربانی برخی دیگر کنید و به نتیجه مطلوب نرسید.

کاهش هزینه ها در موارد غلط

اشتباه رایج دیگر کارآفرینان ترس از هزینه کردن است. هزینه ای که باید انجام شود و نمی شود. فکر می کنید پاسخ این سوال چیست: وقتی فروش به خاطر رکود اقتصادی یا یک عامل بیرونی کم می شود کارآفرین باید ابتدا از کدام بخش از بودجه بزند؟ اگر فکر می کنید پاسخ این سوال، بازاریابی یا هر هزینه نظیر این است در اشتباهید.

استخدام نیروی کار مجرب با تخصص در کسب و کارهای کوچک هم هزینه های ضروری است که به ویژه افرادی که برای اولین بار کسب و کار راه اندازی می کنند باید انجام دهند. اگر هم خواهرتان که ترم اول کامپیوتر است را برای ساخت وبسایت شرکتتان در نظر گرفته اید در اشتباهید. بهتر است به دنبال فرد با تجربه و حرفه ای بگردید.

 هزینه برای تهیه یک قرار داد معتبر هم یک هزینه ضروری است. به دلیل ترس از هزینه های زیاد یا صرفه جویی در هزینه ها به متخصصان حقوقی مراجعه نمی کنید و  با یک برنامه نویس در یک صفحه قرارادادی چند ده میلیونی میبندید و پس از مدتی به دلیلی ضعف های قرارداد به مشکل بر می خورد و چندین برابر هزینه پیگیری حق و حقوق خود می کنید.

البته این مورد را با کمال گرایی اشتباه نگیرید. بهترین ها با توجه به شرایط موجود. نه بهترین به شکل مطلق.

راه چاره: فراموش نکنید که مشکلات موقتی در زمینه جرینات نقدی اکثر مواقع موقتی هستند. بنابراین به اعداد با دقت نگاه کنید و راجع به سناریوهای گوناگون خوب فکر کنید و برای کاهش هزینه ها از هزینه های ضروری و لازم نزنید.

فراموش کردن زندگی شخصی

معمولا کارآفرینان زندگی شخصی برای خود باقی نمی گذارند و خود را غرق کار می کنند. نوشیدن نوشابه های انرژی زا، فنجان پشت فنجان قهوه و نظایر این برای بیدار ماندن و سخت کار کردن جهت بر پا نگه داشتن شرکت، باعث این می شود که کارفرینان زندگی خود را فراموش کنند. اما این راهش نیست.

اگر می خواهید کسب و کارتان موفق شود نباید اینگونه باشید. قبول داریم که راه اندازی کسب و کار به ساعت کار و تلاش و انگیزه نیاز دارد اما خانواده، دوستی ها و سلامت جسم و روانتان را نباید فدای آن کنید.

راه چاره:در طول روز زمان هایی را برای استراحت در نظر بگیرید. حتما خواب کافی، ورزش و تغذیه مناسب را رعایت کنید. جسم و ذهن شما به استراحت نیاز دارند تا برای ادامه کار شاداب و پرنشاط باشید.

تلاش برای راضی نگه داشتن همه

اگر با خود فکر می کنید: ” همه محصول من را می خواهند”  یا ” مخاطبین من همه افراد بالای 21 سال هستند” لحظه ای درنگ کنید و نفس عمیق بکشید.  قبول داریم که اول کار که جریان نقدی شرکت خوب نیست، این فکر به سر می زند که دایره محصول یا خدمات را تا جایی که امکان دارد وسیع کنید. اما این اشتباه است. بدانید برای چه دسته از افراد باید برنامه ریزی کنید و وقت بگذارید. نمی توانید محصول یا خدمات خود را برای تمامی افراد یک کشور و یا کره زمین فراهم کنید. به دنیال کسانی بگردید که به محصول و یا خدمات شما بیش از بقیه نیاز دارند.

راه چاره: مشتریان ایده آل خدمات یا محصولات خود را پیدا کرده و سپس  بر روی آنها تمرکز کنید. آنها را تا جایی که امکان دارد بشناسید و سپس به زبان آنها باید آنها حرف بزنید و به آنها بگویید که چرا شرکتتان برای بر طرف کردن نیازها یا مشکلاتشان بهترین راه حل را دارد.

مقالات مرتبط


مهارت هایی که هر مدیری باید داشته باشد ( 10 مهارت مدیریتی )

چگونه بیشتر بفروشیم؟ 14 روش و استراتژی افزایش فروش

آیا شرکت، استارتاپ و یا محصول شما قابلیت سرمایه گذاری دارد؟