ارز دیجیتال چیست؟ آیا با کریپتوکارنسی ها Cryptocurrency و ارز های رمز نگاری شده آشنا هستید  تا به حال اسم بیت کوین را شنیده اید؟ اتریوم را چطور؟ مهم ترین ارز های دیجیتال کدام هستند؟  چگونه بیت کوین بخریم، به دست بیاوریم و بفروشیم؟ کلا ارز های دیجیتال از چه قوانینی پیروی می کنند. و چنیدن سوال دیگر. در این مقاله از هاو کن یو شما کاربران را با هر آنچه که باید در رابطه با ارز های دیجیتال بدانید آشنا می کنیم. با ما همراه باشید

ارز دیجیتال همانطور که از نامش بر می آید نوعی ارز مجازی و وسیله ای برای مبادله است. این ارز با استفاده از رمزنگاری انجام تراکنش ها و معاملات را ایمن نگه می دارد و نیز خلق واحدهای جدید ارز رمزی در هر سال را کنترل می کند. در اصل، ارزهای رمزی ورودی های محدود در یک سامانه داده ها هستند که کسی نمی تواند آنها را تغییر دهد مگر شرایط خاص پیش آید.

از جذابیت های ارز های دیجیتال و کریپتوکارنسی ها عدم مالکیت آن ها توسط حکومت ها و دولت هاست و جالب اینجاست که هیچ فرد، سازمان، دولت و یا کشوری بر این ارز ها نظارت ندارد و این دنیای دیجیتال و مجازی است که امنیت و ارزش آن را حفظ می کند.

قبل از شروع، چنانچه اختصاصی در رابطه با بین کوین قصد کسب اطلاعات دارید لینک زیر می تواند به کمک شما بیاید.

بیت کوین چیست و چگونه آن را خریداری کنیم؟ (مفاهیم کلی بیت کوین)

مزیت های ارز های دیجیتال

ارز های دیجیتال _ هاو کن یو

اولین و مهم ترین ویژگی ارز های دیجیتال امنیت بالای تراکنش ها، از بین رفتن واسطه ها ( در پول های رایج معمولا بانکها واسطه هستند ) و وجود پرداخت ایمن و ذخیره پول بدون نیاز به ثبت نام یا کمک از بانک ها و سازمان های واسطه ، کارمزد های بسیار کمتر، حفظ هویت فرد، ذخیره شدن پول در کامپیوتر و گجت شما، و نه بانک، قابلیت فروش و تبدیل آن به پول های رایج، و همانطور که قبلا در هاو کن یو اشاره کردیم سرعت بالای انجام تراکنش ها و بسیاری موارد دیگر هستند.

تاریخچه ارز دیجیتال و رمز نگاری شده

ارز های دیجیتال _ هاو کن یو
در دهه ی نود میلادی که انفجار فناوری بود تلاش های زیادی برای خلق ارز دیجیتال انجام شد و سیستم هایی نظیر Flooz، Beenz و Digicash به وجود آمدند اما موفق نبودند. این عدم موفقیت دلایل گوناگونی داشت: تقلب، مشکلات مالی و حتی اختلافات کارمندان با رئیسانشان. همه ی این سیستم ها از یک رویکرد شخص ثالث معتمد استفاده می کردند بدین معنی که شرکت هایی که در پس این سیستم ها بودند آنها را راستی آزمایی می کردند و تراکنش ها را تسهیل می ساختند. به خاطر عدم موفقیت این شرکت ها خلق سیستم ارز دیجیتال مدت ها به دست فراموشی سپرده شد.
اما در سال 2009 بود که برنامه نویس یا گروهی از برنامه نویسان گمنام تحت نام ساتوشی ناکاموتو ارز دیجیتا بیتکوین را معرفی کردند. ساتوشی بیت کوین را سیستم پولی الکترونیکی همتا به همتا تعریف نمود. این سیستم کاملا غیرمرکزی است یعنی هیچ سروری ندارد و مقام نظارتی بر آن نظارت نمی کند. این مفهوم معدل شبکه های همتا به همتا برای اشتراک فایل است.
یکی از مهم ترین مشکلاتی که هر شبکه پرداخت باید حل کند هزینه ی مجدد است. این تکنیکی متقلبانه برای خرج کردن یک مقدار پول معین برای دومین بار است. راهکار سنتی، شخص ثالث معتمد – یک سرور مرکزی – بود که پرونده ی معاملات و مانده حساب ها را نگه می داشت. هر چند این روش همیشه مستلزم نظارت یک مقام بر منابع مالی و اطلاعات شخصی شماست.
در یک سیستم غیرمرکزی مانند بیتکوین هر مشارکت کننده باید این کار را انجام دهد. این کار از طریق  بلاکچین Blockchain انجام می شود – یک دفتر کل از تمام تراکنش هایی که در آن شبکه انجام شده و در معرض همه قرار دارد.

از این رو هر کسی در شبکه می تواند مانده حساب هر حسابی را ببیند. هر تراکنش یک فایلی است که از کلیدهای عمومی گیرنده و فرستنده (آدرس های کیف پول) و مقدار سکه ها ی تراکنش شده تشکیل شده است. تراکنش باید توسط فرستنده از طریق کلید خصوصی اش امضا شود. همه ی اینها مفاهیم پایه ی ارز رمزی هستند. در نهایت اینکه تراکنش در شبکه پخش می شود اما باید ابتدا تایید شود.

در یک شبکه ی ارز رمزی تنها ماینرها می توانند تراکنش ها را با حل یک پازل ارز رمزی تایید کنند. آنها تراکنش ها را می گیرند، آنها را قانونی علامت می زنند و در شبکه پخش می کنند. سپس، هر گره از شبکه آن را به سامانه داده ها اضافه می کند. وقتی تراکنش تایید شد غیر قابل جعل و بازگشت می شود و ماینرها پاداش و هزینه های تراکنش دریافت می کند.
اساسا هر شبکه ی ارز رمزی بر اساس اجماع کامل همه ی مشارکت کنندگان در مورد قانونی بودن مانده حساب ها و تراکنش ها استوار است. اگر گره های شبکه در مورد یک مانده حساب اختلاف کنند سیستم از کار می افتد. هرچند مقررات زیادی از پیش تنظیم شده و وارد شبکه شده اند مانع از رخ دادن این اتفاق می شود.

کاربرد های ارز دیجیتال

خرید کالا با ارز های دیجیتال

ارز های دیجیتال _ هاو کن یو

تا پیش از این، متقاعد کردن یک تاجر یا فروشنده برای پذیرفتن ارز دیجیتال یا بیت کوین کار بسیار دشوار اگر چه ممکن بود. این روزها وضعیت کاملا فرق کرده است. خود ما بارها در همین هاو کن یو در رابطه با اهمیت و آینده ارز های دیجیتال صحبت به میان آوردیم.

تجار و فروشندگان زیادی وجود دارند که ارز رمزی بیت کوین قبول می کنند. از بیت کوین می توان برای پرداخت هزینه های رستوران، کافی شاپ، هتل، قطعات کامپیوتر و حتی شهریه دانشگاه استفاده کرد. سایر ارزهای رمزی نظیر لایت کوین، ریپل و اتریوم و غیره هنوز چندان پذیرفته نشده اند. البته اوضاع در دست بهبود است و مخصوصا اتریمو پیشرفت خوبی را شاهد است که البته هنوز با بیت کوین فاصله زیادی دارد.

در این بین سازمان ها و شرکت های بزرگی همچون مایکروسافت، علی بابا، آمازون و.. حمایت های خود را  از این رمز اعلام کرده اند و  اپل حداقل 10 ارز رمزی متفاوت را به عنوان نوعی از پرداخت در Apple Store تایید کرده است.

البته کاربران ارزهای رمزی غیر از بیت کوین همیشه می توانند سکه های خود را با BTC یا بیت کوین مبادله کنند. علاوه بر این وبسایت های کارت هدیه ای نظیر Gift Off وجود دارند که حدود 20 ارز رمزی متفاوت قبول می کنند. از طریق کارت های هدیه می توانید هرچیز را با ارز رمزی خریداری کنید.
در نهایت اینکه بازارهایی نظیر OpenBazaar وجود دارند که تنها ارز رمزی قبول می کنند.

سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال و بیت کوین

ارز های دیجیتال _ هاو کن یو
بسیاری از افراد بر این باور هستند که ارزهای رمزی داغ ترین فرصت سرمایه گذاری حال حاضر هستند. در واقع افراد زیادی هستند که از طریق سرمایه گذاری بیت کوین میلیاردر شده اند. بیت کوین معروف ترین ارز رمزی دنیا در حال حاضر است و همین پارسال BTC 800 دلار قیمت گذاری شد. در نوامبر 2017 قیمت یک بیتکوین 7000 دلار تعیین شد.
اتریوم که شاید دومین ارز دیجیتال با ارزش باشد سریع ترین نرخ رشد ارز دیجیتال را تا به حال داشته است. از ماه می 2016 ارزش اتریوم حد اقل 2700 درصد افزایش داشته است. وقتی همه ی ارزهای رمزی را در نظر بگیریم می بینیم که ارزش بازار آنها از اواسط 2013 تا به حال 10000 درصد رشد داشته است.
هرچند شایان ذکر است که ارزهای رمزی برای سرمایه گذاری ریسک بالا دارند. نوسانات ارز ش بازار این ارزها مانند سایر دارایی ها نیست.

علاوه بر این این ارز نیمه رسمی است همیشه این ریسک وجود دارد که در برخی از حوزه های قضایی غیرقانونی اعلام شود و می دانیم که هر ارزرمزی می تواند هک هم شود. که احتمالش پایین است. اگر تصمیم به سرمایه گذاری در ارز های دیجیتال و  بیت کوین برجسته ترین آنها است. هرچند در 2017 سهم بازار بیت کوین در بازار ارزهای رمزی از 90 درصد به تنها 40 درصد رسید.

در حال حاضر گزینه های زیادی وجود دارند و برخی از سکه ها محوریت حریم شخصی دارند و برخی دیگر نسبت به بیت کوین گشودگی کمتر و مرکزیت بیشتر دشته و برخی دیگر هم فقط از روی بیت کوین کپی می کنند.
شما کاربران باید بدانید که گرچه خریدین بیت کوین بسیار آسان است خرید سایر ارزهای رمزی به این آسانی ها نیست. گرچه این وضعیت کم کم در دست بهبود است.

راه های دیگری هم برای خرید بیت کوین وجود دارند: معامله ی رخ به رخ با یک فروشنده یا استفاده از خودپرداز بیت کوین.
وقتی  ارز رمزی خود را خریدید باید آن را ذخیره کنید. تمامی صرفی ها خدمات کیف پول ارائه می دهند. اما بهتر است دارایی های خود را در یک کیف آفلاین بر روی هارد خود ذخیره کنید و یا حتی آنها را در کیف سخت افزار سرمایه گذاری کنید. این بهترین راه برای اطمینان از ذخیره سازی سکه هایتان است و کنترل کامل دارایی هایتان را به دست می دهد.

همانند هر سرمایه گذاری دیگری باید به ارزش بازار و هرگونه خبر مرتبط با ارزهای رمزی خود توجه داشته باشید. بسته به منطقه ای هم که زندگی می کنید، در ازای سود یا زیان در سرمایه گذاری با بیت کوین باید مالیات پرداخت کنید. قوانین مالیاتی هر کشور در این رابطه متفاوت است. در ایالات متحده سرویس عواید داخلی ادغام کرده که برای بیت کوین ها و سایر ارزهای دیجتال باید مانند املاک مالیات بست نه ارز و دارای هایی نقدی . این یعنی سرمایه گذاران بیت کوین به ازای سود و زیان بلندمدت باید به نرخ بهره ی سرمایه که حداکثر 15 درصد است مالیات بدهند.

ماینینگ چیست؟ چگونه ماینر بیت کوین شویم و چگونه بیت کوین استخراج کنیم

میانینگ چیست؟

ماینرها مهم ترین بخش شبکه ی ارز دیجیتال و ارز رمزنگاری شده هستند و درست مانند تجارت، ماینینگ هم یک سرمایه گذاری است. اساسا ماینرها یک سرویس حسابداری برای جوامع خود ارائه می کنند. آنها قدرت کامپیوتری خود را به حل پازل های رمزنگارنه ی پیچیده اختصاص می دهند که اساسا تایید تراکنش و ثبت آن در دفتر کلی به نام Bitchain است.
یکی از موارد جالب در مورد ماینینگ این است که دشواری پازل ها پیوسته در حال افزایش بوده و با تعداد افرادی که در حل آن کوشش می کنند همبستگی دارد. از این جهت هرچه محبوبیت یک ارز رمزی بالاتر باشد، تعداد افرادی که آن را ماین می کنند هم افزایش می یابد و در نتیجه فرایند حل کردن دشوارتر می شود.

خیلی از افراد توانسته اند از طریق مانینگ بیت کوین، ثروتمند شوند. قبلا می توانستید با ماینینگ تنها از طریق کامپیوتر یا حتی یک لپ تاپ سود کنید. امروزه ماینینگ بیت کوین تنها زمانی سودآور است که بخواهید در یک سخت افزار مانینگ صنعتی سرمایه گذاری کنید. البته این علاوه بر هزینه های تجهیزات قبض برقتان را سرساور آور خواهد کرد.
در حال حاضر گفته می شود که برای تازه واردها لایت کوین ، داج کوین و فزرکوین بهترین ارزهای رمزی به لحاظ مقرون به صرفگی هستند. اما ماینرها چگونه سود می کنند؟

هر چه ماینرها توان کامپیوتری خود را بیشتر کنند شانس حل پازل های رمزنگارانه را هم بیشتر خواهند کرد. وقتی یک ماینر پازلی را حل کند علاوه بر هزینه ی تراکنش پاداشی هم دریافت می کند.
وقتی ارز رمزی سود بیشتری جذب کند ماینینگ سخت تر می شود و تعداد سکه های که به عنوان پاداش دریافت می شوند کاهش می یابد. برای مثال وقتی بیتکوین برای اولین بار ساخته شد پاداش ماینینگ موفقیت آمیز 50 BTC بود. الان، پاداش 1205 بیتکوین است. علت این امر این است که شبکه ی بیتکوین طوری طراحی شده است که تنها 21 min coin می تواند در گردش باشد.
تا تاریخ نوامبر 2017، تقریبا 17 min BTC مانینیگ و توزیع شده اند. هرچند، پاداش ها دارند کم تر و کم تر می شوند و برای همین ارزش هر بیتکوین که ماینینگ شده باشد چند برابر می شود.

همه ی این عوامل باعث می شود که ارزهای رمزی بسیار رقابتی هستند و به پیشگامان پاداش بیشتری می دهند. اما بسته به محل زندگی تان، مالیات و قوانین و مقررات نقل و انتقال شامل سودتان هم خواهد شد.

بیتکوین را به عنوان پرداخت بپذیرید

ارز های دیجیتال _ هاو کن یو
اگر صاحب کسب و کار هستید و به دنبال جذب مشتریان جدید می باشید، ارز رمزی قبول کنید. این روزها علاقه به ارز رمزی بیش از پیش است و افزایش هم خواهد یافت. هر چند در این روز ها با فراز و فرود های ارز های دیجیتال سر و کار داریم ولی در سراسر جهان هم دستگاه های خودپرداز برای ارزهای رمزی تدارک دیده شده است. اول از همه باید به مشتریان اعلام کنید که از آنها ارز رمزی می پذیرید. کنار صندوق کافی است اعلامیه بنویسید.

شرایط قانونی ارز های دیجیتال و بیت کوین

ارز های دیجیتال _ هاو کن یو
وقتی ارزهای رمزی اقبال عام می یابند، طبیعتا نهادهای قانونی و انتظامی، مقامات مالیاتی و واضعان قوانین در سراسر جهان سعی در درک مفهوم ارز دیجیتال و رمزنگاری شده دارند و می خواهند مطابق با آن قوانینی وضع کنند.

وقتی بیت کوین به عنوان اولین ارز رمزی معرفی شد، یک پارادایم کاملا جدید ایجاد شد. ارزهای غیرمرکزی و خودمختار دیجیتال که اصلا شکل فیزیکی ندارند و تحت نظارت هیچ نهاد قانونی هم نیستند همواره بین واضعان مقررات و قوانین جدل به پا کرده است. در رابطه با ماهیت غیرمرکزی بودن ارزهای رمزی و قابلیت استفاده از این ارزها به صورت کاملا گمنام نگرانی های زیادی وجود دارد.

مقامات ذیربط در سراسر جهان نگران جذابیت ارزهای رمزی برای قاچاقچیان محصولات و خدمات غیرقانونی هستند. آنها نگران این هم هستند که مبادا از ارزهای رمزی در پول شویی و فرارهای مالیاتی استفاده شود.
تا نوامبر 2017 بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در کشورهای بنگلادش، بویلیوی، اکوادور، قرقیزستان و ویتنام منوع شده اند و چین و روسیه هم در حال اندیشیدن تدابیری برای ممنوعیت آن هستند. سایر کشورها هم ممنوع نکرده اند اما در هر کشور قوانین مقررات مربوط به ارزهای رمزی بسیار متفاوت است. در ادامه ما در هاو کن یو معروف ترین ارز های دیجیتال و به نوعی رایج ترین این ارز های رمزنگاری شده را معرفی و توضیح مختسری در رابطه با ان ها ارائه می کنیم هرچند این ارز های دیجیتال با گذر زمان در حال تغییر و نوسان هستند.

معروف ترین و رایج ترین ارز های دیجیتال

ارز های دیجیتال _ هاو کن یو
بیتکوین: اولین ارز رمزی و مادر همه ی ارزهای رمزی
اتریوم: ارزی است که به برنامه نویسان اجازه می دهد تا اپلیکیشن ها و فناوری هایی که با بیتکوین کار نمی کنند را بسازند.
ارز دیجیتال ریپل: بر خلاف ارزهای رمزی ریچل ازBitchain برای رسیدن به اجماع در تمام شبکه برای تراکنش ها استفاده نمی کند. در عوض، از فرایند احماع تکراری استفاده می شود که سریعتر از بیتکوین است اما ن را در معرض حملات هکرها قرار می دهد.
ارز دیجیتال Bitcoin Cash: این ارز تنها چند ماه است که آمده اما در میان 5 ارز رمزی برتر به لحاظ ارزش بازار قرار دارد.
ارز دیجیتال NEM: این ارز بر خلاف سایر ارزهایرمزی دیگر که از الگوریتم Proof of Work استفاده می کنند از Proof of Importance که کاربران را ملزم به داشتن مقدار معین سکه جهت کسب سکه های جدید می کند استفاده می کند. کاربران را تشویق می کند تا منابع پولی خود را خرج کنند وتراکنش ها را رصد می کند تا اهمیت کاربر برای کل شبکه ی NEM را تعیین کند.
ارز دیجیتال لایت کوین: ارزی رمزی است که با این هدف به وجود آمده تا حکم نقره ی دیجیتال برای طلای دیجیتال که بیتکوین باشد را داشته باشد.
ارز دیجیتال Monero: ارزی رمزی با قابلیت تراکنش های خصوصی و یکی از فعال ترین جوامع است که هبت آن گشودگی و محوریت حریم شخصی است.
Etherium Classic: نسخه ی اورجینال اتریوم است. جدایی این ارز از اتریوم اصلی پس از هک شدن سازمان خودمختار غیرمرکزی که روی اتریوم ساخته شده بود به وقوع پیوست.