توسعه توانایی های مرتبط با متقاعد کردن دیگران به شما کمک می کند تا هم در کسب و کارتان و هم در روابط اجتماعی و شخصیتان پیشرفت کنید. چه بخواهید یک مشتری را متقاعد سازید که خرید بزرگی انجام دهد و چه والدین‌تان را متقاعد کنید تا برای تعطیلات آخر هفته به مسافرت بروید، در هر صورت در زندگی خود بار ها به متقاعد کردن دیگران نیازمند هستید.

با یادگیری مدیریت یک مذاکره، شکل دادن بدان و درک شخصیت فردی که در حال مذاکره با او هستید، می توانید تا هر شخصی را بر سر هر موضوعی متقاعد سازید. برای آموختن متقاعد کردن دیگران در هر زمینه ای در ادامه با ما همراه باشید

تکلیفتان را انجام دهید

در ابتدا اطمینان حاصل کنید که دیدگاه خود را درک می کنید. چه  یک مسئله ذهنی در یک بحث باشد چه متقاعد کردن والدینتان. اگر فروشنده یک کالا مانند ماشین هستید، لازم است تا از همه مواردی که به فروش ماشین مرتبط هستند آگاهی داشته باشید. به همین ترتیب، باید همه چیزهای لازم درباره اتومبیل های دیگری را  که رقیب ماشین شما به حساب می آیند را بدانید. یا اگر می خواهید نظرتان در رابطه با یک موضوع سیاسی به کرسی بنشانید باید اطلاعات جامعی در رابطه با آن موضوع داشته باشید.

پس ابتدا بدانید در رابطه با چه موضوعی می خواهید دیگری را متقاعد کنید و سپس اطلاعات کافی در این رابطه به دست بیاورید.

شرایط مناظره را تعیین کنید

برای برخی مناظرات خاص ممکن است که به دانشی بیش از حقایق در حال حاضر احتیاج داشته باشید. اگر سعی بر مطرح کردن این دارید که برج ایفل یک اثر نمادین است، دیگر وقتتان را صرف این که آیا این برج زیباست و یا خیر نکنید. شرایطتتان را تعیین کنید. آیا این مناظره درباره یک موضوع اخلاقیست؟ آیا موضوعی وابسته به علم زیباشناسی است؟ آیا موضوع مرتبط به حقوق  آزادی های شخصیست؟ به عنوان مثال، اگر می خواهید کسی را قانع کنید که مجسمه آزادی از برج ایفل بهتر است، باید به اندازه کافی در مورد  مباحث معماری و زیبایی شناسی اطلاعات داشته باشید تا بتوانید درباره آن ها بحث کنید.


بهترین کتاب های آموزش مذاکره


همچنین باید اطلاعاتی درباره حقایق موجود نیز داشته باشید، اطلاعاتی از قبیل این که  هر کدام از این برج ها چه ارتفاعی دارند، سازنده  هر کدام از آن ها کیست؟ و به طور کلی از چه معیارهایی برای مقایسه کردن گزینه های مورد نظر باید استفاده شوند؟

دلایل خود را بسط دهید

انجام یک مناظره خوب شبیه ساخت یک میز است. مسلما می خواهید که از موضوع اصلی بحثتان با دلایل قانع کننده حمایت کنید. درست مانند یک میز که توسط پایه هایش نگه داشته می شود. اگر استدلال ها و دلایل حمایت کننده کافی ندارید، میزتان فقط مانند یک قطعه چوب است.

 همان طور که زمان ارایه یک مقاله، باید بیانیه تهیه کنید، باید نکته اصلی را که سعی بر توضیح دادن آن و جمع آوری شواهد حمایتی برای آن دارید را تعریف و بیان کنید. ابتدا اصول و قوانین که عموما از جانب همه پذیرفته شده هستند را بیان کنید و بر اساس آن ها سعی کنید بین دلایلتان و این قوانین ارتباط برقرار کنید. باید به نحوی پیش بروید که مخاطب شما نتواند برای آن مثال نقض یا ضعفی پیدا کند. این اصول  پذیرفته شده را در مرکز قرار دهید و سعی کنید آن ها را تعمیم دهید تا به نتیجه مطلوب برسید.

خود را با  استفاده از مثال های زنده و شواهد واقعی از استدلال هایتان حمایت کنید

مثال ها در متقاعد کردن دیگران نقش پر رنگی دارند. باید از جزئیات برجسته و فراموش نشدنی که ترسیم کننده نظر شما ست استفاده کنید. سعی کنید در این بین از مثال هایی بهره ببرید که عینیت دارند، بدیهی هستند و به راحتی نمی توان نظری در مخالفت با آن ها بیان کرد. همیشه ذکر مثال های خوب می تواند مسیر را خیلی سریع تر برای شما به پیش ببرد. در رابطه با این مثال ها هم تسلط کامل داشته باشید و تمامی جوانب را در نظر بگیرید.

به عنوان مثال اگر می خواهید کسی را متقاعد کنید که گروه موزیک Beatles بزرگترین گروه موزیک از گذشته تا به حال بوده است، این که نتوانید حتی اسم یکی از آلبوم های آن ها را به یاد بیاورید و یا مثلا حتی به یکی از آهنگ های آن را گوش نکرده باشید  قطعا شما را شرایط سختی قرار خواهد داد.

 

یک سانتیمتر بدهید و یک کیلومتر بگیرید

پذیرفتن یک نکته کوچک از جانب طرفی که با او مذاکره می کنید حریفتان را برای باخت نرم تر می کند. نشان دادن این که می توانید ذهنیتتان را تغییر دهید و این که نقاط مشترکی با هم دارید، می تواند افکار طرف مقابلتان را به شما نزدیک کند.

 اگر بتوانید تسلیم پذیرش برخی نکات خاص از بحثتان شوید تا در موضوع کلی بحث را ببرید، در موقعیت قوی تری نسبت به طرف مقابلتان قرار خواهید گرفت. در مناظره فرد محتاج به حمایت از جانب کسی نیست و در واقع آماده دفاع از حرف هایش است. مسلما هیچ کدام از طرفین نمی خواهند که اشتباه کنند و می خواهند تا زمانی که طرف را متقاعد سازند مناظره را ادامه دهند.

مناظره تان را طراحی و مدیریت کنید


همان قدر که در متقاعد کردن جسارت دارید، اعتماد به نفس داشته باشید

همه افراد به داشتن اعتماد به نفس علاقه مند هستند و هیچ چیز بیشتر از ارایه نظرتان همراه با یقین و جسارت ی که برگرفته شده از ارایه دلیل و مدرک است، باعث تقویت توانایی شما در ارایه نظرتان نخواهد شد.


چگونه یک مذاکره کننده حرفه ای شویم ؟


اهمیتی ندارد که می خواهید چه چیزی را ثابت کنید، اگر بدان اعتقاد داشته باشید، خودتان به موجه بودن دلیلتان کمک کرده اید. جسور بودن به معنای داشتن حالت تهاجمی و بی وقفه صحبت کردن نیست. به خودتان اجازه دهید که به عنوان یکی از طرفین مذاکره اعتماد به نفس داشته و نسبت به پیشنهادات پذیرا باشید. با استفاده از مثال‌های خوب و استدلال های محکم، خود را به عنوان یک متخصص در موضوع مورد بحثتان نشان دهید و از این طریق باعث تسهیل در اعتماد طرف مقابلتان به شما شوید.

 در رابطه با همان  گروه موزیک Beatles،  که قبل تر اشاره کردیم باید طوری رفتار کنید که  به نظر برسد زمانی که صحبت از موسیقی می شود، شما نسبت به  آن چه از آن صحبت می کنید یک سر و گردن از طرف مقابلتان بالا تر هستید.

مذاکره را شخصی کنید

در حالی که ارایه شواهد و مدارک قصه مانند می تواند به منزله یک اشتباه منطقی در نظر گرفته شود، اما می‌توانید تا با تعریف یک خاطره یا تجریه یا مساله شخصی و مرتبط با موضوع،  احساس همدلی و ترحم را در طرف مقابل تشویق کنید.

این روش لزوما  به معنای “اثبات” آن چه شما می گویید نیست. اما ممکن است که به اندازه کافی قانع کننده باشد. اگر می‌خواهید کسی را قانع کنید که مجازات اعدام قانونی اشتباه است، باید سعی کنید تا احساس پایبندی اخلاقی را روشن کنید و آن بحث را تبدیل به یک استدلال ذاتی عاطفی کنید. داستان های افرادی را که اشتباها به زندان افتاده اند و اعدام شدند را با لحنی که باعث جریحه دار شدن احساس طرف مقابلتان می شود تعریف کنید و تاکیدتان را بر روی غیر انسانی بودن سیستم حاضر بگذارید.

آرام بمانید

جار و جنجال راه انداختن و بلند کردن صدا، راهی نادرست برای متقاعد کردن طرف مقابلتان در اثبات درست بودن نظرتان است. داشتن اعتماد به دلایل و جنبه‌های فکری که از خود مطرح می کنید، متقاعد کردن طرف مقابلتان را برایتان آسان تر می کند.

درک طرف مقابلتان


ساکت باشید و گوش کنید

قبل تر در رابطه با اهمیت سکوت در مذاکره صحبت کردیم. این که حتما باید یک شنونده خوب باشید تا بتوانید نظر طرف مقابل را جلب کنید. لزوما کسی که در یک مناظره بیشتر از طرف مقابل صحبت می کند، برنده نیست و نمی تواند سایرین را متقاعد سازد. در واقع یادگیری گوش دادن مودبانه، یکی از بهترین روش ها برای انجام یک مذاکره است. در حالی که شاید این راه روشی فعال برای متقاعد کردن طرف مقابلتان به نظر نرسد، دادن وقت برای درک نظرات دیگران به شما این امکان را می دهد که آن ها را نسبت به برخی پیشنهاداتان متقاعد سازید. یاد بگیرید که اهداف، باورها و انگیزه های آن ها را که علت دیدگاهشان هستند را تشخیص داده و درک کنید.

زبان بدن و مودب بودن را فراموش نکنید

در حین مناظره تماس چشمیتان را حفظ کنید و از تن صدای معمولی استفاده کنید و سعی کنید تا آرامشتان را حفظ کنید. سوالاتی بپرسید و زمانی که طرف مقابلتان پاسخ می دهد، گوش دادن فعال (آگاهانه) را با خود تمرین کنید. هیچ وقت وسط جمله طرف مقابلتان نپرید و همیشه مودب باشید. ایجاد احترام متقابل حیاتی است. هرگز نمی توانید کسی به وی احترام نمی گذارید را متقاعد کنید. پس به طرف مقابلتان نشان دهید که به او احترام می گذارید و به قدری خوب باشید که احترام او را نیز جلب کنید.

اعتراضات و انگیزه های طرف مقابلتان را شناسایی کنید

اگر بدانید که طرف مقابلتان چه می خواهد، امکان دارد بتوانید آن چیز را بدون عقب نشینی برای او فراهم کنید. هنگامی که شما انگیزه های قرار گرفته در پشت دیدگاه او را شناسایی می کنید، می توانید بیانتان را به نحوی بهتر که برای طرف مقابلتان قابل درک باشد تغییر دهید. به عنوان مثال مذاکره در مورد کنترل اسلحه در برخی کشورهای خارجی، ممکن است بر مسائل بزرگ‌تری از قبیل آزادی و مسئولیت شخصی متمرکز باشد. به جز موارد خاص، مسائل را مورد بحث قرار دهید. از طرف مقابلتان سوالاتی بپرسید تا او را متوجه شکاف های موجود در طرز تفکرش که شما متوجه آن ها شده اید بکنید.

اعتماد شخص را به دست آورید تا در متقاعد کردن او پیروز باشید

گاهی اوقات همبستگی و ارتباط گرفتن با دیدگاه‌های طرف مقابلتان، به منزله تصدیق او در مواقعیست که ضرورت دارد. اما حواستان به تغییر دادن ذهنیت طرف مقابلتان باشد. اگر آن ها را به یک گوشه ای از منطق بکشانید نمی‌توانند از آن فرار کنند، شما در متقاعد کردن آنها موفق بوده اید. آن ها قبول کرده اند که با شما موافقت کنند و ذهنیت خود را تغییر دهند، البته اگر در عین حال سخنوری مودب باشید.