اینکه در سالن های تمرین و برای تمرین چه لباس هایی بپوشیم موضوع مهم و البته قابل توجهی است و باید ها و نباید های فراوانی که عملکرد و حتی سلامت شما را تحت تاثیر قرار می دهد را شامل می شود که در این مقاله 9 ورد از باید ها و نباید ها که باید در رابطه با البسه و وسایل خود به هنگام تمرین مد نظر داشته باشید را با شما مرور می کنیم.

همه چیز بستگی به شما، جنسیت شما، نوع تمرین و البته محل و مکان تمرین دارد. هر یک برای خود البسه و ملزومات خاصی را می طلبد. لباس ها میتوانند نقش بسیار مهمی در رابطه با تمرین، سلامت بدن، تعرق و البته بازده شما داشته باشند.

برای تمرین کردن اینکه از چه تجهیزاتی و البته لباس هایی با چه نوع پارچه باید استفاده کنید را در 9 مورد در زیر اشاره می کنیم.

اشتباهات رایج خانم هایی که باشگاه می روند (نکات مهم برای خانم های ورزشکار )

لباس هایی با جنس پارچه های ورزشی و  مناسب تهیه کنید

پارچه هایی که منعطف هستند، رطوبت را به خود نمیگیرند، دمای بدن را کنترل می کنند و یا به بیان دیگر برای ورزش کردن درست شده اند، بدن شما را خشک نگه داشته و باعث راحت بودن شما در حین ورزش می شوند. البته همه پارچه های ورزشی یکسان نیستند، هر چه قدر که هزینه کنید متناسب با همان، جنسی با کیفیت بهتر یا بدتر میخرید.

در حین ورزش تی شرت پنبه ای نپوشید

شاید وسوسه شوید که از بین تی شرت های راحت پنبه ای که در طول هفته استفاده می کنید، یکی را انتخاب کرده و برای باشگاه بپوشید، اما لازم است تا بدانید که پوششی از جنس 100% پنبه اصلا برای ورزش هایی که درحین شان حسابی عرق می کنید، مناسب نیست. پنبه به راحتی رطوبت را جذب خود می کند و پیراهنتان  سنگین و چسبنده شده که این می تواند باعث  تحریک شدن پوستتان شود و در نهایت هم بعد از اتمام ورزشتان، بلافاصله سردتان خواهد شد. البته پوشیدن لباس های آزاد و راحت نیز توصیه می شود، البته نه لباسی که آن قدر گشاد و آزاد باشد که مدام مابین دستگاه های باشگاه گیر کند.

قبل از این که به باشگاه بروید، لباس هایتان را امتحان کنید

 این که چشمتان  به یک لباس ورزشی در قفسه های مغازه را گرفته باشد و یا این که تاپی که پرو کرده اید به خوب روی تنتان نشسته باشد، بدین معنا نیست که پوشیدن این لباس ها در باشگاه و جلوی سایرین مناسب باشد. قبل از اینکه تمرینهای  با لباس های  جدیدتان در باشگاه را شروع کنید، اول از همه آن تمرینات در اتاق خود انجام دهید تا مطمئن شوید که زمانی که در حال انجام انواع حرکات، پوشش مناسب شما برای باشگاه چه برای آقایان و چه خان ها حفظ شوند.

موقع ورزش کردن  از جواهرات و ساعت استفاده نکنید

بسیاری از مردم یک سری اکسسوری خاص دارند که هیچ وقت آن را در نمیاورند.  چه آن اکسسوری حلقه نگین دارتان باشد، چه یک گردنبند یادگاری و یا چه یک ساعت مچی خاص. با این وجود  لازم است تا بدانید که ممکن است با ضربه خوردن به اکسسوریتان توسط یه جسم سنگین یا گیر کردن آن به یک دستگاه داخل باشگاه،  ریسک آسیب دیدن آن بالا میرود. همچنین عرق کردن میتواند باعث زنگزدگی و کثیف شدن فلز اکسسوریتان شده و در نهایت موجب تحریک پوستی و واکنش آلرژیک شما شود. پس اکسسسوری هایتان را در منزل باقی بگذارید. و یا قبل از تمرین از دست و گردن خود جدا کنید.

هنگام انتخاب لباس نوع تمرینتان را نیز در نظر بگیرید

تمرینات مختلف، لباس های مختلفی احتیاج دارند، پس قبل از این که لباستان را انتخاب کنید، تمرینتان را نیز در نظر بگیرید. مثلا اگر به کلاس یوگا می روید، یک لگین (شلوار کشی تنگ) یا شلوار مخصوص یوگا انتخاب کنید. شلوارک های آزاد که آستر دوزی داخلی دارند نیز مناسب تمرینات شدید کاردیو که پرشهای زیاد دارند، هستند.

 پشت سر هم یک لباس را نپوشید

بیاید و با خودتان صادق باشید. چند وقت یک بار لباس های مخصوص به باشگاهتان را می شویید؟ خیلی اوقات ممکن است که در حالت عادی چندین و چند بار پشت سر، بدون شستن یک لباس آن را بپوشید، اما زمانی که صحبت از لباس ورزشیست، این کار را انجام ندهید. زیرا آن لباس  بوی بدن و عرقتان را گرفته و عرق بدنتان حسابی  به خورد آن رفته است و قطعا هیچ کس دوست ندارد که بوی زننده آن به مشامش بخورد.

 جوراب و کفشتان را نیز هوشمندانه انتخاب کنید

بسیار مهم است که کفش ورزشیتان، حسابی قالب پایتان باشد و با توجه به نوع ورزشتان، پایتان را به درستی پشتیبانی کند. به عنوان مثال کفش های رانینگ برای تمرینات کراس فیت مناسب نیستند و  آن محافظت لازم را از کناره های پاهایتان نمی کنند. همچنین جوراب هایی که سایز پایتان نیستند نیز می توانند موجب ساییده شدن پاها و ایجاد تاول در پاهایتان شوند.

برنامه داشته باشید و حرفه ای رفتار کنید

چه پسر باشد و با شلوار جین و دمپایی بین انگشتی به باشگاه بروید و یا چه دختر باشید و تاپ مخصوص ورزشتان را در منزل جا گذاشته باشید، پوشیدن لباس هایی که در طول هفته آن ها را استفاده می کنید، همه این ها نشان دهنده این هستند که خودتان هم نمیدانید که اصلا برای چه به باشگاه آمده اید و روال درست چیست؟ اکثر لباس های معمولی غیر استرچ هستد، پس آنها را کنار بگذارید و در حین ورزش از آنها استفاده نکنید. با عدم استفاده از کفش مناس و لباس های نادرست، میتوانید به خودتان صدمه بزنید.

در کل برای تمرینات و نوع پوشش خود برنامه لازم را داشته باشید و برنامه رووزانه و مدونی برای نظافت، نظم و پاکیزگی آن ها در نظر داشته باشید.

 تیشرت یا تاپ ورزشیتان را در نیاورید. (مخصوص آقایان)

همیشه در باشگاه ها شخصی وجود دارد که  به محض این که کمی گرمش می شود سریعا پیراهن یا تاپ ورزشی خود  را در می آورد. شما آن شخص نباشید! شما برای این که بدنتان را بسازید به باشگاه رفته اید، اما باشگاه جای نمایش اندام یا هیکلتان نیست. علاوه بر این با درآوردن تیشرتتان، به جای این که میکروب های باقی مانده از عرق سایر افراد که بر روی دستگاه ها باقی مانده اند، جذب پیراهن شما شوند، مستقیما جذب پوست شما می شوند.