مطالعه و یادگیری در زندگی هر انسانی از عوامل مهم پیشرفت، والبته بعضاً از ترس های بزرگ دانشجویان و دانش آموزارن بوده و هست. اکثر مواقع به دلایل مختلفی در فرایند مطالعه و یادگیری خللی ایجاد می شود که ذهن فرد را مشغول کرده و در نهایت باعث کم شدن بازدهی ساعات مطالعه می شود. در این زمینه قصد داریم شما را با عواملی که در درس خواندن و مطالعه کمک می کنند، آشنا کنیم. بررسی عوامل تخصصی شاید از حوصله ی خوانندگان خارج باشد، پس تا حد ممکن متن را ساده و مفید و کاربردی در اختیار شما قرار دادیم. با “هاو کن یو” همراه باشید.

١-نگاه خود را به درس عوض کنیدbk2school_stdyhabits

با این طرز فکر درس بخوانید که هم اکنون یک مطلب جدید را یاد می گیرید. مطلبی که می تواند به شما در زندگی کمک کند. از صرف درس برای نمره خودداری کنید. شاید در نظر شما این مرحله، موضوعی پیش پا افتاده باشد اما به حدی غیر قابل تصور در بالابردن راندمان مطالعه ی شما تاثیر دارد. البته قاعداتاً این امری نیست که در شب امتحان بخواهید آن را عملی کنید. اما در آینده حتما نیت و قصد درونی خود را از درس خواندن تغییر دهید. نتیجه را خواهید دید.

٢- محیط، وسایل، زمانPerfect-Study-Environment-Featured-Image-v2

از مطالعه در اماکن شلوغ و پر رفت و آمد خودداری کنید. می توانید یک کافی شاپ خلوت، کتابخانه ی ساکت و یا پارکی دور از جمعیت و شلوغی را برای خود انتخاب کنید. سعی کنید از مطالعه در دفتر کار یا اتاق خواب خود پرهیز کنید، چراکه با آنها آشنا هستید و حتما وسایل و ادوات زیادی در آن برای از بین بردن تمرکزتان وجود دارد. تا حد ممکن از حواس پرتی های موجود دور شوید. تخت، تلفن، لپ تاپ و … حواس پرتی های همیشگی هستند.
وسایلی که احساس می کنید به آنها نیاز خواهید داشت در محل مطالعه قرار دهید.
زمان درس خواندن بسیار مهم است. اگر می توانید با حد اکثر انرژی شروع به یادگیری کنید و دروس استدلالی و منطقی را بعد از خواب شبانگاهی و دروس حفظی را قبل از خواب شبانگاهی بخوانید.

٣- برنامه ی واقعی بریزید

یکی از مهمترین عوامل و بعضاً موانعی که در سر راه خواننده است، برنامه ریزی می باشد.تا به حال برای همه ی ما پیش آمده که برنامه هایی ایده آل داشتیم که به آن عمل نشده است. اگر برنامه دقیق و واقع گرایانه نباشد، دانشجو از آن جا مانده و در نهایت به تشویش مغز و حتی کم شدن اعتماد به نفس فرد منجر خواهد شد. پس تا حد ممکن برنامه ی واقعی و قابل انجام بریزید. این نکته را به یاد داشته باشید که برنامه ای پیوسته با شیب پیشرفت کم بسیار بهتر از برنامه ی بی نقص اما غیر قابل انجام است.

۴- استراحت کنید و جایزه بدهید

مغز انسان ذاتاً در ابتدا از کار و فعالیت اضافه دوری می کند. قطعا برای بیشتر مردم، ۴ ساعت درس خواندن مدام بدون استراحت یا زنگ تفریح عملی غیر قابل انجام است. حقیقت امر این است که درس خواندن بدون استراحت، از لحاظ پزشکی کاری ناصحیح تلقی می شود. سعی نمایید بعد از هر ١ ساعت مطالعه میزان ۵-١٠ دقیقه را به تفریح اختصاص دهید. خواه یک خواب چند دقیقه باشد ، خواه خوردن یک میان وعده و یا بازی های ویدئویی، نوع استراحت تفاوتی ندارد. اما وجود آن برای یادگیری موثر بسیار ضروری است.

چگونه می توانید درس های حفظی را بهتر و موثر تر بخوانید؟

١- نت برداری از نوشته:

557e983007c504c18f5a19d2f5c91729

نت برداری خود شاخه ای جدا از علم را به خود اختصاص داده. اگر نیاز دارید در دروس حفظی پیشرفت کنید، از تکنیک های نوین نت برداری استفاده کنید. نوشتن کلمات کلیدی، جملات مهم و سر فصل ها شما را در یادآوری آنها یاری می کنند.

٢- فلش کارت ها:

tumblr_nk1bihY0jL1tjkqjxo1_1280

فلش کارت نیز یکی از لوازم کمک آموزشی مخصوص حفظ و یادآوری فرمول ها و متنون کوتاه است. می توانید با تهیه ی یک سیستم فلش کارت یا ساخت آن در خانه، کمک شایانی به حفظیات خود کنید.

٣- تمرین و تکرار به همراه دوستان:

huge.23.115871

تکرار باعث ته نشین شدن مطالب و اطلاعات در مغز شما می شود. هر چه تکرار بیشتر باشد، احتمال از بین رفتن اطلاعات در مغز شما از بین می رود. تمرین و تکرار را به همراه دوستانتان انجام دهید تا از خستگی و یکنواختی آن جلو گیری شود.
منبع: psychcentral