عکس خوب، خوب است. مهم نیست که توسط دوربین حرفه ای گرفته شده یا دوربین موبایل. بسیاری از مواقع شاید یک دوربین خوب با لنز قدرتمند در دسترس نباشد و سوژه ای در مقابل شما باشد که به راحتی نتوان از آن گذشت. اگر تصمیم داشته باشید از آن سوژه عکس بگیرید حتما تلفن خود را روشن کرده و با دوربین آن عکس میگیرید. اما راهکار ها و ترفند هایی وجود دارند که می توان با استفاده از آنها یک عکس فوق حرفه ای با دوربین ساده ی گوشی همراه گرفت. در زیر ۷ آموزش، که با چند بار تمرین و تکرار میتوانند شما را به یک عکاس همیشه در صحنه تبدیل کنند گفته شده است. پس در ادامه با “هاو کن یو” همراه باشید.

قوانین عکاسی را فراموش نکنید.

photo_2016-05-16_18-36-34

با هر وسیله ای که عکس میگیرید، قوانین عکاسی را رعایت کنید. قاعده های طلایی و یک سوم را به تصویر خود هدیه دهید. اگر از دوربین تلفن های هوشمند استفاده می کنید میتوانید از طریق تنظمیات دوربین گزینه ی Grid را فعال کرده تا تصویری با کادر بندی بهتر و حرفه ای تر داشته باشید. Grid در تلفن های همراه به صورت شبکه ای ٣ در ٣ از کادر های کوچک تبدیل شده است و شما را در فریم بندی تصویر یاری خواهد کرد.

از نزدیک عکس بگیرید

photo_2016-05-16_18-36-16

به دلیل کوچک بودن سنسور های دوربین های تلفنی، هر چه بتوانید به سوژه نزدیک تر شوید خواهید فهمید که کیفیت تصویرتان بالاتر می رود. این شیوه ی عکاسی خصوصا در زمینه عکس ماکرو (سوژه نزدیک) بسیار به کمک شما می آید. علاوه بر افزایش کیفیت، وقتی که دوربین را به سوژه نزدیک تر می کنید کنترل بیشتری بر روی تنظیمات آن مانند نور دهی و فوکوس دارید.

زوم نکنید، قیچی کنید

crop_dont_zoom

تقریباً تمام دوربین های گوشی های هوشمند زوم دیجیتال را در اختیار شما میگذارند. به دلیل اینکه سنسور دوربین کوچک است با زوم، تعداد پیکسل های کمتری از تصویر بر روی صفحه ی سنسور قرار میگیرد و در نتیجه عکس شما کیفیت لازم را نخواهد داشت. اگر می خواهید روی یک زمینه ی خاصی از عکس زوم کنید، این کار را بعد از عکس گرفتن انجام دهید. می توانید با برنامه ی تعبیه شده در هر سیستم عاملی تصاویر را کراپ یا قیچی کنید.

از فیلتر زنده استفاده نکنید

نرم افزار های بسیاری فیلتر های رنگی و افکت های زیبا به دوربین شما می دهند اما این فیلتر ها باعث کاهش کیفیت و اصالت تصویر می شوند. اگر می خواهید جلوه های جدید بر روی تصویر خود قرار دهید می توانید بعد از. عکس برداری توسط برنامه های مختلفی این کار را انجام دهید.

از فیلتر تار کننده استفاده نکنید

dont_add_blur

عمق میدان موضوعیست که برای هر عکاس حرفه ای بسیار مهم است. حتما تصاویری را دیده اید که در آن اجسام نزدیک تر شفاف در حالی که پس زمینه مات و تار است. این عنصر مهم عمق میدان نام دارد که باید به توانایی ساخت آن را توسط خود دوربین داشته باشید. متاسفانه بسیاری از برنامه ها با ایجاد حاشیه ها ی تار حالتی بسیار مصنوعی و نازیبا به عکس می دهند. سعی کنید تا حد ممکن از آنها استفاده نکنید.

فلاش نزنید

ditch_the_flash

با تمام پیشرفت های تلفن های همراه در هر زمینه ای فلاش های دوربین های از ال ای دی های ساده ای تشکیل شده که بیشتر مواقع عکس ها را خراب می کنند. همانطور که در تصویر می بینید فلش می تواند چشمها را قرمز کرده یا رنگ واقعی مورد انتظار شما را به جلوه در نیاورد. اگر محیط تاریک باشد بهترین راه جایگزین استفاده از یک منبع نور دیگر مانند لامپ یا خورشید یا حتی چراغ قوه است.

لنز را تمیز کنید

photo_2016-05-16_18-36-20

حتما قبل از عکاسی مطمئن شوید که لنز تمیز است. ممکن است به دفعات از سوژه عکس بگیرید اما تصاویر تار شود، یکی از دلایل میتواند لکه و کثیفی روی شیشه ی لنز باشد. همیشه لنز را با پارچه ی نخی کاملاً تمیز کنید و اگر امکان دارد هر از چند گاهی از مواد مخصوص شست و شوی لنز استفاده کنید.

نکته: به طور کلی کیفیت عکاسی با هر وسیله ای به توانایی ها و خلاقیات شما بر میگردد. اگر بتوانید قوانین عکاسی خوب را همراه با سوژه های جالب رعایت کنید بهترین عکس ، هرچند گرفته شده توسط موبایل را خواهید داشت. راهکار های بالا را با چندین با تمرین و تکرار برای خود تثبیت کنید تا از عکاسی با کیفیت با گوشی نهایت لذت را ببرید.

 

منبعpopphoto