چگونه برندسازی کنیم؟ برندینگ چیست؟ این روز ها فرآیند برند سازی بیش از گذشته جای خود را در میان کسب و کار ها باز کرده است. از برند سازی شخصی تا برندسازی اینترنتی، استارتاپ ها و کسب و کار های بزرگ. لازمه همه این کسب و کار ها شناساندن کار خود به دیگران است.

زمانی که شما اسم رنو، اپل، مرسدس، کاله، مایکروسافت، اسنپ و … را می شنوید چه چیزی به ذهن شما خطور می کند. این  موارد همان چیزی است که هر یک از این برند ها سعی کرده اند بر روی آن کار کنند و اگر اینقدر شناخته شده هستند که شما به خوبی ان ها را میشناسید، پس برند سازی موفقی هم داشته اند.

کسب و کار شما چطور؟ زمانی که کسی اسم برند شما را می شنود قرار است چه مواردی به ذهن وی خطور کند؟

یک برند شناخته شده و محبوب، ارزشمند ترین موهبتی است که شرکت شما می تواند داشته باشد.

طبق بررسی نیلسون، 59% مصرف کنندگان ترجیح می دهند محصولات جدید را از برند های آشنا خریداری کنند. اسم هایی که قبلا به گوششان خورده است و حس مثبتی نسبت به این اسم ها دارند. اسم هایی که در بین سایر محصولات به راحتی خود نمایی می کنند.

شما به عنوان یک کسب و کار کوچک ممکن است خودتان را در رقابت با برندهای بزرگ که مشتریان مخصوص و بودجۀ بازاریابی نامحدود دارند، ببینید. به همین خاطر است که باید برای متمایز شدن، با یک فرآیند برندسازی، راهی ثابت برای خودتان پیدا کنید.

چگونه یک برند بسازیم؟

برندسازی چیزی فراتر از یک لوگوی جذاب یا تبلیغات خوب است. بگذارید قبل از اینکه به ساختار اصلی برندسازی بپردازیم، یک تعریف سریع و صریح برای شما کاربران هاو کن یو ارائه دهیم.

برند (یا همان نام تجاری) چیست؟

به عبارت ساده برند شما با درک کلی مشتری از کسب و کارتان تعریف می شود. یک برند موفق باید برای بسیاری از کاربردها از نظر رابطه و تجربه سازگار باشد.

  • محیط (ویترین یک مغازه یا دفتر)
  • چاپ، علائم و نشان ها، بسته بندی
  • وبسایت و تبلیغ آنلاین
  • بازاریابی محتوا و رسانه های اجتماعی
  • فروش و خدمات مشتری

حالا برندسازی آسان شد؟ حقیقت این است که این فرآیند یک شبه اتفاق نمی افتد…و حتی کار چند ماه هم نیست. برندسازی به طور قطع یک فرآیند است. اما تلاش مستمر به برقراری رابطۀ طولانی مدت بین شما و مشتریانتان منجر می شود.

این نتیجه باعث افزایش ثابت فروش، پروژه های بیشتر، مراجعات شفاهی، و محبوبیت خدمات و محصولات شما می شود.

ما در در این مقاله برای شما کاربران فرآیند برندسازی را ساده سازی می کنیم تا به شما در بدست آوردن پیروان وفادار برای شرکت یا برند شخصی تان کمک کنیم.

چگونه یک برند بسازیم ( آموزش برند سازی یا برندینگ)

مخاطبان هدفتان را مشخص کنید

شالودۀ برندسازی این است که مخاطب هدفتان که قصد دارید روی آنها تمرکز کنید را تعیین کنید. محصول یا خدماتتان برای چه گروه از افراد با چه سن، سلیقه، رفتار و … قرار است ارائه و عرضه شود؟

شما نمی توانید برای همه جذاب باشید، مخاطبان خود را جدا کنید.

موقع برندسازی در ذهن داشته باشید که سعی دارید دقیقاً به چه کسانی دست یابید. مأموریت و پیامتان را برای ارضای نیازهای دقیق این افراد تطبیق خواهید داد. راه حل این کار خاص شدن است. رفتارها و سبک زندگی مشتریانتان را کشف کنید. این را در مثال های زیر به طور خلاصه شرح می دهیم:

  • مادر تنهایی که در خانه کار می کند
  • پیشگامان در دریافت جدیدترین تکنولوژی ها
  • دانشجویانی که خارج از کشور تحصیل می کنند
  • متخصصان در حوزۀ استخدام نیروی اجرایی
  • جوانانی که علاقه مند به ورزش هستند
  • مادران و پدران بچه های  خردسال
  • کسانی که با کار های خانه مشکل دارند و ….

تصویری از مشتریانتان را تثبیت کنید و سپس یاد بگیرید که چگونه هویت برندی را ایجاد کنید که مشتریانتان بتوانند آن را درک کنند و با آن ارتباط برقرار کنند. ممکن است به این تشخیص رسیده باشید که موقع برندسازی یک مزیت در رقابت این است که مخاطبان هدفتان را محدود کنید. مزیتی که این کار دارد این است که پیامتان کاملاً شفاف می شود.

شناسایی مخاطب هدف برای خدمات و محصولاتتان عملی است که روی تمامی حوزه های فرآیند برندسازی تان، به ویژه تلاش های بازاریابی، تأثیر می گذارد و مفید است. شما می خواهید فردی مناسب و یا فردی که نیازمند محصول و یا خدنات شماست، محصول و خدماتتان را استفاده کند، روی آگهی تبلیغاتی تان کلیک کند و در فهرست ایمیلتان قرار بگیرد. مابقی افراد احتمالا فقط برای شما هزینه خواهند داشت.

تعیین مخاطب هدف خاص از استراتژی کلی برند دیجیتالتان برای بازاریابی پشتیبانی می کند. بنابراین این امر به طور قطع یک گام ابتدائی بسیار مهم است.

یک شرح مأموریت برای برندتان تعیین کنید

آیا تا به حال به مأموریتتان فکر کرده اید؟ در اصل شما باید یک عبارت شفاف برای آنچه که شرکتتان بیشتر به آن خواهد پرداخت، ایجاد کنید. قبل از اینکه بتوانید برندی را ایجاد کنید که مخاطبان هدف به آن اعتماد می کنند، باید بدانید که کسب و کار شما چه ارزشی را ایجاد می کند. هدف چیست؟

شرح مأموریت اساساً هدفی را برای حضور داشتن و وجود داشتن تعریف می کند. این تعریف تمامی ابعاد دیگر برای استراتژی های برندسازی را اعلام می کند. همه چیز از لوگوی شما گرفته تا شعارتان، صدایتان، پیامتان و شخصیتتان باید آن مأموریت را منعکس کند.

نمونه های برندسازی: نایک Nike

اکثر ما شعار شرکت نایک را می شناسیم: Just Do It (فقط انجامش بده). اما آیا شرح مأموریتشان را هم می دانید؟

مأموریت شرکت نایک از این قرار است: “به ارمغان آوردن امید و نوآوری برای تمامی ورزشکاران جهان.”

شما می توانید مأموریت این شرکت را همه جا ببینید. آنها روی تمامی گروه های ورزشکارانی که از محصولاتشان استفاده می کردند متمرکز شدند. نایک با اضافه کردن یک تبصره به شرح مأموریتش حتی از یک مأموریت برندسازی فراتر هم رفت: “اگر بدن دارید، پس یک ورزشکار هستید.” به این فکر کنید که مخاطب هدف آنها با این ادعا تا چه حد گسترده می شوند.

این شرکت به چنان شهرت و پیروانی دست یافته است که می تواند هدفش را به تمامی انسان ها تعمیم دهد. برندسازی خودتان را با یک هدف کوچک شروع کنید و به یاد داشته باشید که ابتدا باید روی مخاطبان خاصی متمرکز شوید.

با گذر زمان وفاداری برند شما رشد می کند و می توانید دست یافته هایتان را گسترش دهید. همچنین مخاطبانتان را. لحظه ای به عقب برگردید و ببینید آیا به گام اول که تعیین دقیق مشتریانتان است متعهد بوده اید. این یکی از مهم ترین گام ها در فرآیند برندسازی است.

دربارۀ برندهایی که در حیطه کاری شما هستند، تحقیق کنید

حال که ماهیت کار خود و مخاطبان خود را شناختید باید به سراغ بزرگان و رقبا بروید. هرگز نباید دقیقاً از آنچه که برندهای بزرگ در صنعت شما انجام می دهند تقلید کنید. اما باید از آنچه که خوب انجام می دهند یا جایی که شکست می خورند آگاه باشید.

هدف، متمایز شدن از رقابت است. پاسخ به این سوال که یک فرد چرا از میان برند های مختلف در حوزه کاری شما باید به سراغ شما و برند شما بیایید. وجه تمایز شما نسبت به بقیه چیست؟

ما همیشه در بند سازی به این فکر می کنیم که چگونه یک برند را متمایز، رقابت پذیرو برجسته کنیم. از این گام مهم در فرآیند برندسازی به راحتی نگذرید.

دربارۀ رقیبان اصلی تان یا برندهای معیار تحقیق کنید. مطالعه کنید که آنها چگونه در برند کردن نام تجاری شان مؤثر یا حتی نامؤثر عمل کرده اند. برای اینکه نام یک برند اثر بخش باشد، باید شناخت و یادآوری اش برای مشتری آسان باشد.

جمع آوری اطلاعات در رابطه با رقبا 

با ایجاد یک صفحۀ گستردۀ تحقیق دربارۀ رقیب برند شروع کنید. می توانید در این مورد از جداول مخصوص این کار که در گوگل یا اکسل هستند و یا حتی یک دفتر ساده استفاده کنید.

سپس شما کاربران این سؤالات اساسی را پاسخ دهید که:

  • آیا رقیب با پیغام ها و هویت بصری که در کانال ها موجود است سازگار می باشد؟
  • کیفیت محصولات یا خدمات رقیب در چه حد است؟
  • آیا این امکان جود دارد که بتوانید نظرات مشتریان رقیبتان یا اشارات اجتماعی دربارۀ آنها را بخوانید؟
  • رقیبتان از چه طریقی بازاریابی کسب و کارش را انجام می دهد؟ هم آنلاین و هم آفلاین؟
  • نقاط ضعف رقبا چیست؟ نقاط قوتشان چطور؟

تعدادی کمی از رقبا را انتخاب کنید، 2 الی 4 برند می توان تعداد خوبی برای جدول مقایسه ای شما باشد. ممکن است بخواهید نگاهی هم به دیگر کسب و کارهای محلی بیاندازید، یا حتی بخواهید دیگر نام های تجاری برند شده را محک بزنید. دقت کنید رقبا نزدیک ترین برند ها به شما هستند. آن هایی که یک فرد از یمان برند های مختلف با توجه به ماهیت کاری شما  برای انتخاب تامل می کند. به سراغ برند های خیلی بزرگ نروید چرا که برای شروع توانایی رقابت را نخواهید داشت.

ویژگی ها و مزایای اصلی که برندتان ارائه می دهد را مطرح کنید

همیشه برندهایی وجود خواهند داشت که سرمایۀ بیشتر و منابع بیشتری برای به دست گرفتن بازار داشته باشند.  شما باید عمیقاً کاوش کنید و بفهمید چیزی را که ارائه می دهید هیچکس دیگر ارائه نمی دهد. این بدین معنی نیست که محصول مشابه تولید نکنید، بلکه محصول شما شاخصه ها و ویژگی هایی داشته باشد که سایرین قادر به عرضه و ارائه آن نبودند.

روی ویژگی ها و مزایایی تمرکز کنید که برند شرکتتان را منحصر به فرد می کند. فرض کنید که دقیقا می دانید مخاطب هدفتان چه کسانی هستند (گام اول)، به آنها دلیلی بدهید تا برند شما را به جای برندهای دیگر انتخاب کنند.

این نکته حائز اهمیت است که توجه کنید این فقط یک لیست طولانی از ویژگی هایی که محصولات یا خدمات شما به مشتری یا ارباب رجوع ارائه می دهد، نیست. به این فکر کنید که چگونه ارزش ایجاد می کنید و زندگی مشتری تان را بهبود می بخشید (پیامدها یا نتایجی که تجربه می شوند).

بدانید که کدام مشکل را قرار است حل کنید

در ادامه چند نمونه وجود دارد:

  • خدمات مشتری واقعی تر و شفاف تر
  • روش بهتری برای حمایت از خلاقیت
  • کاهش هزینه ها با ارائۀ یک گزینۀ مقرون به صرفه تر
  • صرفه جویی در زمان در کارهای روزمره
  • و…

نمونۀ برندسازی: شرکت اپل Apple

کاملا واضح است که شرکت اپل مانند دیگر شرکت های کامپیوتر نیست. یکی از ویژگی های اصلی آنها طراحی متمایز و منحصر به فرد آنهاست و یکی از مزایای اصلی شان سهولت استفاده شان است.

این شرکت، از بسته بندی اش گرفته تا اعلان رویدادهایش، همیشه به مشتریانش یادآوری می کند که بلافاصله پس از خرید می توانند از محصولات آنها استفاده کنند. آیا شعار اپل در سالهای 1997-2002 را به یاد دارید؟ این بود: “متفاوت فکر کنید”. این مفهوم تا به امروز باقی مانده است.

یک لوگو و شعار برای برندتان ایجاد کنید

وقتی به برندسازی فکر می کنید احتمالا موارد بصری همان اول به ذهنتان خطور می کنند. این گام احتمالاً همان جایی است که در مورد اجرایش به کمک نیاز دارید.

هیجان انگیزترین (و معمولا مهم ترین بخش) در برندسازی ایجاد لوگو و شعار برای شرکت است. این لوگو روی تمامی چیزهایی که به کسب و کار شما مربوط می شود وجود خواهد داشت. این لوگو به هویت شما، کارت تماستان و هویت بصری شما مربوط می شود.

پس حاضر شوید وقت و سرمایۀ لازم را برای ایجاد یک چیز استثنائی صرف کنید تا هویت بصری را برای کسب و کارتان تقویت کنید.

در برندسازی به کمک نیاز دارید؟ یک طراح حرفه ای با تجربه در زمینۀ طراحی لوگو و هویت را استخدام کنید تا به شما کمک کند برندتان برجسته شود.

یک طراح همچنین می تواند راهبردهای ایجاد برند را برایتان فراهم کند تا از ثبات و سازگاری آن برای کاربردهای آیندۀ لوگو و جدول رنگ همراه با آن اطمینان حاصل کنید. در طراحی های جدید اصل سادگی را رعایت کنید و سعی کنید بتوانید شعارتان را هم در دل لوگو جا کنید.


انتخاب رنگ برند ( اصول انتخاب رنگ برای کسب و کار و برند)


یک راهنمای استایل برند قدرتمند شامل موارد زیر می شود:

  • اندازه و جای قرار گرفتن لوگو
  • جدول رنگ
  • تایپو گرافی و فونت
  • آیکون گرافی
  • سبک عکس/ عکاسی
  • عناصر شبکه

تقریباً نیمی از راه برندسازی را پشت سر گذاشته ایم. اگر تا اینجای کار را خوب پیش رفته اید یک خسته نباشید خوب به خودتان بگویید.

شخصیت و صدای برندتان را شکل دهید

شخصیت یا صدای برند شما به مأموریتتان، مخاطبتان و صنعتتان بستگی دارد.

این مورد عبارتست از روش برقراری ارتباط با مشتریانتان و اینکه چگونه به شما پاسخ می دهند.

صدای برند می تواند:

  • حرفه ای
  • دوستانه
  • خدمات محور
  • معتبر و توانا
  • فنی
  • تبلیغاتی
  • محاوره ای
  • آگاهی دهنده و آموزنده

باشد.

صفت ها و احتمالات بی شماری وجود دارند که می توانند صدای برندی که پشت پیغام شما است را بسازند. در نهایت می خواهید صدایی را انتخاب کنید که معنی داشته باشد و در بین مخاطبان هدفتان طنین اندازد (دوباره به سراغ گام اول بروید).

اگر صدای درستی برای برندتان انتخاب کرده و به کار بگیرید خواهید دید که قوی ترین شانس را برای برقراری ارتباط با مشتریانتان دارید.

به طور خاص زمانی که مقالات وبلاگ یا پست های شبکه ای اجتماعی تان را منتشر می کنید این امر اهمیت پیدا می کند. حفظ یک صدای با ثبات به تصویر برندتان کمک می کند در کانال های مختلفی به یک روش قابل تشخیص باشد. جامعه ای از دنبال کننده ها، خوانندگان و مشترکین، زمانی که از محتوای ایجاد شده توسط شما استفاده می کنند، انتظار شنیدن صدای خاص و شخصیت خاص برای برندتان را پیدا می کنند (به گام هشتم مراجعه کنید).

نمونه های برندسازی: ویرجین امریکا

شرکت ویرجین امریکا به خاطر خدمات مشتری دوستانه و قابل اعتمادش معروف شده است و صدای آنها دائما آن برند را می سازد.

در توئیتر به سبک شخصی شان توجه کنید- در این نمونه استفاده از شوخی های بر اساس مکان. همچنین ارزشی که برای مشتریانشان به ارمغان آورده اند را تقویت می کنند- که عبارت است از تضمین خروجی نیرو در هر پرواز.

قبل از اینکه پروازی را بدون خروجی های نیرو ارائه دهیم برچسب های ماهی در پایک پلیس به پرواز در خواهند آمد.

شعار و پیام برندتان را مشخص کنید

موقع برندسازی به طور خلاصه به مشتریانتان بگویید که شما چه کسی هستید. از صدای کسب و کاری که برای خودتان انتخاب کرده اید استفاده کنید.

پیغام شما باید به طور پیچیده ای با برندتان همراه شود و طی یکی دو جمله منتقل شود. این بخش از فرآیند توسعۀ برند در تعریف اینکه شما چه کسی هستید، چه چیز برای ارائه دارید، و چرا افراد باید به آن اهمیت بدهند، فراتر از لوگو و شعار عمل می کند.

پیام برند فرصتی است برای برقراری ارتباط در سطح انسانی و برقراری ارتباط عاطفی مستقیم با مشتریانتان می باشد. معنی این سخن این است که زبانی که شما برای انتقال پیام استفاده می کنید باید در عین اینکه تأثیر عاطفی اش را می گذارد، به سرعت هم قابل درک باشد.

شعار بند باید کوتاه، ساده و شفاف باشد

مهم تر اینکه: وقتی پیام برند را ایجاد می کنید، آنچه که محصولتان می تواند انجام دهد را مطرح نکنید…بلکه این مطلب را منتقل کنید که چرا این محصول می تواند برای مشتریانتان مهم باشد.


چگونه بهترین نام را برای برندمان انتخاب کنیم؟ (۱۰ نکته انتخاب نام برند)


Toms Shoes

یک جامعۀ عظیم از دنبال کننده ها و درک مثبت بسیار قوی از برندش را ایجاد کرده است.

این شرکت پیامش را به طور برجسته در وبسایتش تعریف کرده است: “بهبود بخشیدن زندگی ها. با هر محصولی که شما خریداری می کنید تامز به یک نیازمند کمک می کند. یکی در قبال یکی.”

اجازه بدهید شخصیت برندتان خوش بدرخشد

مشتریان به دنبال شرکت های بی استفاده ای که همه عین هم کار می کنند نیستند. آنها به دنبال تجربه ای هستند که مناسب با نیازهایشان باشد و با تعامل شخصیت اصیل پشتیبانی شود.

نمی دانید کسب و کارتان را چگونه از طریق یک روش منحصر به فرد برند کنید؟ بگذارید شخصیتتان در تمامی ابعاد فرآیند برندسازی تان برجسته شود.انتخاب یک شخصیت همانطور که بالا تر هم به ان اشاره کردیم یک امر بسیار مهم و کاربردیی است.

شخصیت برندتان جوان است و پر شور یا کمی جاافتاده و با ابهت؟ قرار است شاد باشد یا کلاسیک. متفاوت یا همراه بقیه؟ باید شخصیت برندتان که متناسب با نوع مخاطبانتان است ساخته شود و در این راستا شعار، رنگ، لوگو و … هم همراه باشند.  با این شخصیت برند در تمامی نقاط تماستان سازگار شوید.

به عنوان مثال برند اپل، بنز یا برند رولز رویس را با برند های نایک، بی ام و و یا هواوی در ذهن مقایسه کنید. شخصیت های هر کدام چقدر متفاوت است. رنگ، لوگو و شعارشان چطور؟

به ذکر همین یک مثال در رابطه با نوع مخاطبان، شعار و شخصیت برند رولزرویس اشاره کنیم که زمانی که از مدیر این کمپانی سوال شد چرا از تبلیغات تلویزیونی برای معرفی محصولات خود استفاده نمی کنید؟ در جواب گفت: مخاطبین و مشتریان ما وقتی برای تلویزیون نگاه کردن ندارند.

این شخصیت می تواند به این سادگی باشد:

  • یک صدای محاوره ای در ارتباطات (استفاده از ضمایر “من” و “تو”)
  • به اشتراک گذاشتن محتویات پشت صحنه ای
  • گفتن داستان هایی دربارۀ تجارب واقعی
  • توصیف محصولات و خدماتتان به صورت متفاوت

برندتان را در تمامی ابعاد کسب و کارتان ترکیب کنید

فرآیند برندسازی توقف ندارد. برند شما باید در تمامی چیزهایی که مشتریانتان می توانند ببینند، بخوانند و بشنوند قابل مشاهده باشد و منعکس شود. آن هم در تمامی طول حیاط برند.

بگذارید بیشتر توضیح دهیم،

اگر یک ارباب رجوع وارد دفترتان شد یا یک مشتری به فروشگاه و مغازه تان آمد تصویر برندتان باید هم در محیط و هم در تعاملات شخصی به نمایش گذاشته شود.

هر چیز قابل لمسی، از کارت ویزیت گرفته تا تبلیغات، بسته بندی و محصول، باید برندتان را روی خودش داشته باشد. این مورد در رابطه با استارتاپ ها و کسب و کار های اینترنتی هم صادق است. روح برند باید همه جا حضور داشته باشد. رنگ، لوگو و …. البته در این زمینه افراط و تفریط نکنید.

از راهنمای سبک برندتان برای ایجاد سازگاری با موارد بصری همچون رنگ و کاربرد لوگو، فونت، عکس و غیره استفاده کنید. وقتی سایتتان را طراحی می کنید: صدا، پیام، و شخصیتتان را در آن ترکیب کنید.

صفحات پروفایل شبکه های اجتماعی نیز می توانند به صورت بصری و با شخصیت انتخابی تان برندسازی شوند تا مخاطب را به کار بگیرند.

ویدئو را هم فراموش نکنید! یوتیوب، ویدئوها و لایوهای فیس بوک، استوری های اسنپ چت و اینستاگرام همگی مکان هایی هستند که نیازمند محتواهایی هستند که توسط صدا و شخصیت منحصر به فرد شما اجرا شده باشد.

برای کسانی که جسارت ضبط پادکست های صوتی را دارند، تم و موضعی را انتخاب کنید که از پیام، ارزش و صدایتان حمایت کند.

واربی پارکر موفق شد به سرعت برندی را ایجاد کند که در گروه خودش بهترین و منحصر به فردترین است. تجربۀ خلاقانه شان در مرد امتحان کردن محصول در خانه، محیط خرده فروشی و تلاش هایشان برای بازاریابی محتوا به صورت دیجیتال به طور کاملی با سبک زندگی مخاطبان هدفشان مناسبت دارد.

به برندسازی تان پایبند باشید

تا وقتی که برای ایجاد یک تغییر در برندتان مطمئن نشده اید و تحقیق و تصمیم نگرفته ای داز تغییر پرهیز کنید.ثبات یک اصل است. این مورد رو قبل تر هم در مقاله انتخاب رنگ و لوگو در هاو کن یو اشاره کرده بودیم.

زمانی که صدای و شخصیت برندتان را انتخاب کردید از آن برای تمامی محتویاتی که ایجاد می کنید استفاده کنید. (به بالا رجوع کنید، گام ششم در فرآیند برندینگ)

تمامی راهبردهای برندی که ایجاد کرده اید را مستند سازی کنید و به صورت داخلی برای ارجاع منتشر کنید. دائما برندتان را تغییر ندهید. عدم ثبات، مشتریانتان را گیج می کند و برندسازی طولانی مدت را سخت می کند.

نمونه های برندسازی: استار باکس

استار باکس یک عمده فروش اصلی در فروش قهوه است و برندشان همیشه نوید جمع شدن افراد دور هم را می داده.

مأموریت استارباکس چیست؟

“الهام بخشیدن و پرورش دادن روح بشر- یک شخص، یک فنجان و یک مجاورت در زمان.”

به همین خاطر است که در تمامی مغازه های آن شاهد وای فای رایگان، یک میز بزرگ و موسیقی در حال پخش هستیم که همۀ اینها گپ زدن با یکدیگر را راحت تر می کند. آنها همیشه اسمتان را روی قهوه تان می نویسند تا تأثیر فردی مازاد روی شما بگذارند.

حتی علی رغم تغییر لوگوی آنها در سال 2011 (که عبارت بود از حذف نام شرکت!)، ادراک مردم از نام تجاری استارباکس قدرتمند باقی ماند. وقتی شکل ساده شده و سبز رنگ را می بینید چه احساسی دارید؟ همین تضمین می کند که این تصویر چیزی برای گفتن دارد.

بزرگترین طرفدار برند خودتان باشید

زمانی که یک برند کوچک می سازید که برای کسب و کارتان تأثیر گذار است، شما (و کارکنانتان) بهترین طرفداران برای بازاریابی برندتان هستید. هیچ کس برندتان را بهتر از خودتان نمی شناسد، پس معرفی آن به شما وابسته است.

وقتی کارکنان را استخدام می کنید، مطمئن شوید که از نظر فرهنگی با مأموریت، دیدگاه و ارزش های برند شما تناسب دارند. کارکنان را برای ایجاد یک برند شخصی که در راستای برند شرکت شماست و دست یافته هایتان را تقویت می کند تشویق کنید.

به مشتریان وفادارتان یک صدا بدهید. تشویقشان کنید تا نظراتشان را پست بگذارند و محتویات شما را به اشتراک بگذارند.

نتیجه گیری هاو کن یو

  • برندسازی می تواند مهم ترین چیزی باشد که شما می توانید برای کسب و کار جدی یا موجودتان انجام دهید.
  • یک فرآیند برندسازی مستحکم می تواند کسب و کار شما را از یک بازیکن کوچک به یک رقیب موفق بدل کند.
  • شما خواهید فهمید که مشتریانتان سطح عمیق تری از اعتماد را برای برندتان ایجاد خواهند کرد و با احتمال بیشتری آنچه که می فروشید را خریداری می کنند.
  • یک پیغام ثابت و یک هویت بصری ثابت را برای تقویت مأموریتتان ایجاد کنید.
  • برندتان را با تمامی ابعاد تجربۀ مشتری ترکیب کنید: از ویترین مغازه تان گرفته تا وبسایت و تعاملات شخصی تان.
  • فکر می کنید اطلاعات کافی برای ایجاد یک برند را دارید؟ بیایید گام های ایجاد برند را با هم مرور کنیم:

در زیر برای شماکاربران خلاصه ای از اینکه چگونه یک برند بسازیم مهیا کرده ایم

  1. مخاطب هدف برندتان را مشخص کنید.
  2. یک شرح مأموریت برای برندتان ایجاد کنید.
  3. دربارۀ برندهای موجود در صنعتتان تحقیق کنید.
  4. ویژگی ها و مزایای اصلی که برندتان ارائه می دهد را مطرح کنید.
  5. یک لوگو و شعار برای برندتان ایجاد کنید.
  6. صدای برندتان را شکل دهید.
  7. یک پیام و گام بالا رونده برای برندتان ایجاد کنید.
  8. بگذارید شخصیت برندتان خوش بدرخشد.
  9. برندتان را در تمامی ابعاد کسب و کارتان ترکیب کنید.
  10. به برندسازی تان پایبند بمانید.
  11. بزرگترین طرفدار برند خودتان باشید.

نقل قول معروفی دربارۀ برندسازی از این قرار است:

برند یک داستان است که دیگران دوست دارند آن را برای دیگران تعریف کنند

فکر می کنید کدام برند تاکنون در فرآیند برندسازی اش موفق تر عمل کرده است؟

نظرات یا سوالاتتان را در زیر با ما به اشتراک بگذارید.

مقالات مکمل و مرتبط:


چگونه از کسب و کار خود برند بسازیم؟!

چگونه طرح کسب و کار بنویسیم؟ (آموزش جامع نوشتن بیزینس پلن) 

آیا شرکت، استارتاپ و یا محصول شما قابلیت سرمایه گذاری دارد؟